r
Nosalty Logó

Aszaltparadicsomos-töltött cukkini hús nélkül

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Borzas
Aszaltparadicsomos-töltött cukkini hús nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 236 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1409 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    857.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2561 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    7651 micro
  • Lut-zea
    2800 micro
Összesen 236 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    82.6 g

Zsír

  • Összesen
    70.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5144.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    1475 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    512 mg
  • Foszfor
    1752 mg
  • Nátrium
    1285 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.2 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1241.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2033 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    232 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    842 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    465 micro
  • Kolin:
    423 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    15364 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    45903 micro
  • Lut-zea
    16799 micro
Összesen 1409 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    302 micro
  • β-karotin
    939 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2804 micro
  • Lut-zea
    1026 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket alaposan megmossuk, a hagymát felkockázzuk, a gombát és a sárgarépát lereszeljük nagy lyukú reszelőn. A cukkinit kettévágjuk, a belsejét kivájjuk. Ha nagyon magvas, akkor mehet komposztra, ha nem az, akkor felaprítjuk a belsejét is, mehet a töltelékbe. A fokhagymát és a szárított paradicsomot is kis kockákra vágjuk.
  2. Pici olajon elkezdjük párolni a hagymát, később mehet hozzá a felaprított fokhagyma, majd a lereszelt zöldségek. Befűszerezzük, és fedő alatt pároljuk kb 10 percig, míg levet ereszt. Ezután hozzáadjuk az aszalt paradicsomot, és fedő nélkül addig pirítjuk, míg elpárolog a leve, a végén a petrezselymet is hozzáadjuk.
  3. Picit hagyjuk hűlni, majd beleütjük a tojást, és kb. másfél evőkanál zsemlemorzsát, amivel a töltelék lágyságát állítjuk be ízlés szerint.
  4. Enyhén kiolajozott jénaiba tesszük a félbevágott cukkinicsónakokat, picit megsózzuk, és beleigazítjuk a tölteléket. Lefedjük alufóliával, majd 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 30 percig. Ezután levesszük a fóliát, mehet rá sajt, ízlés szerint magvak, és a sajt pirulásáig sütjük még.
  5. A végén jóízűen elfogyasztjuk! :) Én krumplipürét készítettem most mellé. Jó étvágyat kívánok :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30X20X6
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2540
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszaltparadicsomos-töltött cukkini hús nélkül
Borzas 3 recept

A minap egy kolleginám aszaltparadicsomos-salátát hozott ebédre, és annyira megkívántam, hogy elkezdtem ötletelni, hogyan építsem bele valami hétköznapi ebédbe. (Nem az ő ebédjét, hanem az aszalt paradicsomot :D ) Töltött cukkini jutott eszembe :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!