r
Nosalty Logó

Gesztenyeerdő torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sziporka
Gesztenyeerdő torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A gesztenyekrémhez

A meggyes krémhez

A díszítéshez

Összesen 384 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A gesztenyekrémhez

A meggyes krémhez

A díszítéshez

Összesen 4592 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A gesztenyekrémhez

A meggyes krémhez

A díszítéshez

Összesen 176 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 384 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    105.6 g

Zsír

  • Összesen
    191.5 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    2120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6344.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    1644 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    2374 mg
  • Nátrium
    1852 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    565.8 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    574.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1923 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    427 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    1531 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1847 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    858 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1997 micro
Összesen 4592 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A gesztenyekrémhez

A meggyes krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Először a piskótát készítjük el. A tojások fehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd a sárgákat a cukorral is habosra keverjük. Belekeverjük a sütőporos-kakaós lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje kemény habját, végül vajazott, lisztezett tortaformában megsütjük. Tűpróba! A 6 tojásos piskótához 4 kanál liszt + 2 kanál kakaó, a 3 tojásos piskótához 2 kanál liszt + 1 kanál kakaó kell.
  2. Gesztenyekrém elkészítése: a pudingport a tejjel sűrű krémmé főzzük, ha majdnem kihűlt, a gesztenyemasszával, a vajjal és az ízlés szerinti porcukorral és rummal jó habosra kikeverjük. Én a robotgépet használtam.
  3. Meggyes krém elkészítése: a pudingport a meggy levével sűrű krémmé főzzük, majd a tűzről levéve belekeverjük a magozott meggyet is.
  4. A 6 tojásos piskótát 2 lapra vágjuk, majd az alsó lapra a töltelékeket körben, csíkonként váltakozva kiskanállal rátesszük, hogy szép koncentrikus köröket alkossanak. Erre jön a 3 tojásos lap, rá az előzőek szerint a töltelékek következnek. Végül a tetejére kerül az utolsó piskóta lap.
  5. A torta oldalát és tetejét a gesztenyés krémmel vonjuk be, majd tejszínhabbal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 16684
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyeerdő torta
Sziporka 15 recept

Lányom a születésnapjára meggyes tortát kért, de mivel nemrég feketeerdő tortát készítettem, gesztenyéset pedig már kb. egy éve, így született a feketeerdő torta után szabadon: a gesztenyeerdő torta. Mivel 28 cm-es formában sütöttem, előbb egy 6 tojásos, majd egy 3 tojásos piskótát sütöttem - a sütési idő ezért ennyi, mivel a két lap kb. ennyi idő alatt készült el. Kisebb formában (pl. 24 cm) elegendő 6 tojásos piskótából készíteni, és azt 3 lapra vágni, ebben az esetben krém is kevesebb kell - és a sütési idő is értelemszerűen rövidebb lesz (kb. 30 perc).

Hozzávalók

A piskótához

A gesztenyekrémhez

A meggyes krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek