Feketeerdő-torta 6. -fehércsokis recept

Feketeerdő-torta 6. -fehércsokis
Feketeerdő-torta 6. -fehércsokis
75 perc / előkészület: 45 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát a Lúdláb torta "krémjéből" és a gyümölcstorta tésztájából kombináltam össze, meg a TV Paprika műsoraiból is loptam néhány ötletet. A végeredmény azt hiszem elég jó lett. Nagyon sok bókot zsebeltem már be érte. :)

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

A csokilapocskákhoz

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: Haas Natural receptverseny
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

feketeerdő-torta kétféle csokival, fehér csokis feketeerdő-torta
Szólj hozzá!

elkészítés

A csokilapocskák készítése:

  1. Felolvasztjuk gőz fölött a a két tábla csokit külön edényekben, és egy fóliával körbetekert lapos tepsi aljára csíkokat csorgatunk belőle egymás mellé (vigyázva, hogy ne csorogjon le sehol), majd egy fogpiszkálóval márványos mintát huzigálunk bele.
  2. Félretesszük, és hagyjuk megdermedni (érdemes félúton - amíg nem keményedik meg a csoki teljesen - bejelölni, hogy hol akarjuk majd széttördelni, erre a legalkalmasabb eszköz a pizzavágó, de egy vékony kés is jó lehet). 

A krém készítése:

  1. A tejszínt két külön edényben felforraljuk 1-1 cs vaníliás cukorral, és ha felforrt, az egyikbe a fehér, a másikba az étcsokit tördeljük bele, és kevergetve felolvasztjuk, amíg teljesen csomómentes forrócsokikat nem kapunk.
  2. A fehércsokisnál különösen oda kell figyelni, mert könnyen leéghet.
  3. A csokis tejszíneket hagyjuk kihűlni teljesen, majd rakjuk a hűtőszekrénybe jól lezárt edényben legalább 6 órára (de az egész éjszaka is nagyon jó), mert a tejszínhabot úgy lehet a legjobban felverni, ha jó hideg. 

A tészta készítése:

  1. A vajat olvasszuk fel, sütőpapírral béleljük ki egy kis  kapcsos tortaforma alját és oldalát, és kapcsoljuk be a sütőt. A tojások fehérjét a cukorral verjük kemény habbá, óvatosan keverjük hozzá a sárgákat, majd felváltva adjuk hozzá az átszitált sütőporos-kakaós lisztet és az olvasztott vajat. Kézi habverővel keverjük óvatosan, hogy a hab ne törjön össze. 30-40 percig vagy tűpróbáig süssük. 

Összeállítás:

  1. Ha a tészta kihűlt, vágjuk fel három lapra, és verjük fel a tejszíneket a habfixálóval keményre.
  2. A lekvárt a likőrrel keverjük össze, és kenjük meg az alsó és a középső lapot.
  3. Az alsó lapot tegyük tálcára, és kenjük meg az étcsokis tejszínhab kétharmadával, és szórjunk rá pár szem meggyet.
  4. A középső lappal és a fehércsokis tejszínhabbal ezt ismételjük meg.
  5. A torta tetejét és oldalát kenjük meg a maradék étcsokis habbal, a fehércsokis habból pedig tegyünk rá habrózsákat.
  6. Az oldalát díszítsük a csokilapocskákkal. 
  • sütési hőfok: 185°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 094
elküldve: 1
receptkönyvben: 200
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

florcimorci

Mióta szakács: 2010.08.26.
3 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

florcimorci
florcimorci / florcimorci sze, 2010-09-01 12:04

Én úgy csináltam, hogy fejjel lefele fordítottam a tepsit, szóval a külső részre került a csoki. Persze nem fontos körbetekerni a tepsit, csak úgy biztos, hogy a folpack nem lesz nagyon ráncos, meg nem lazul meg olyan helyen ahol nem kéne. Amúgy meg valószínűleg teljesen mindegy hogy hova teszed a fóliát, így is, úgy is jó.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó sze, 2010-09-01 06:35

Nem teljesen világos, hogy a csokilapok készítésénél a lapos tepsit miért kell körbetkerni fóliával. Nem a lapos tepsibe terített fóliára kell önteni a csokoládét?

545