Valóban egy egyszerű, kevés alapanyagból elkészíthető leves. Általában nem így készítjük otthon a zöldbablevest, hanem jó gazdagon, sárgarépával, petrezselyemgyökérrel, zellerrel, kolbásszal, esetleg csipetkével. Most valahogy egyszerűbb levesre vágytam, azt szerettem volna, ha csak a zsenge, roppanós zöldbab íze érvényesül. Azért egy kevés füstölt szalonna ízfokozóul került bele:).
Hozzászólások (5)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. március 23-án kiemeltük cikkünkben: Ezért lesznek tömegek a boltokban hétvégén
Üdvözlettel, NoSalty
Katalinka3
Köszi, jó, valóban egyszerű, de nagyszerű, tápláló "zöld" leveske.
El is mentettem. A múlt hét végén vetem zöldbabot egy aranyos
őstermelő ismerős nénikémtől. Finom roppanós. Ma ez a leveske
lesz vacsorára, és még másnap ebédre - ha marad belőle - .
Üdv.: Katalinka3.
Egy ilyen téli, szeles napon mint a mai, jobb leves ennél nem is kell az asztalunkra! Gyors, finom és mindenki szereti.
:)
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata