r
Nosalty Logó

Csicseris rizs babonézzel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Csicseris rizs babonézzel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csicserihez

A babonézhez

Összesen 1566 kcal
  • 16% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csicserihez

A babonézhez

Összesen 3131 kcal
  • 16% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csicserihez

A babonézhez

Összesen 308 kcal
  • 16% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    78.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2557.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    583 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    564 mg
  • Foszfor
    1144 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1503 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3004 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 1566 kcal
  • 16% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    156.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5115.6 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    1166 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    1127 mg
  • Foszfor
    2289 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    519.9 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    100 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    603 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3006 micro
  • Kolin:
    555 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6008 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 3131 kcal
  • 16% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    244 micro
  • β-karotin
    592 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 308 kcal

Hozzávalók

A csicserihez

A babonézhez

Elkészítés

A csicserihez

  1. A csicseriborsót előző nap este beáztatjuk.
  2. A rizst és a csicserit feltesszük főni (én a csicserihez tettem ételízesítőt és sót is, a rizshez csak sót).
  3. Amíg főnek, a babonéznek valót összeturmixoljuk, és betesszük a hűtőbe érni.
  4. És összeszeljük a répát (én félbe és szeletekre vágtam, mert vékony répám volt - számoljunk azzal, hogy gyorsan kell átpirulnia és puhulnia!), valamint összekockázzuk a hagymát.
  5. Amikor a csicseri és a rizs megfőtt, a hagymát olajon pirítjuk, és közel a végénél hozzáadjuk a répát. Kicsit lepirítjuk, majd 1-2 percig fedő alatt is pároljuk.
  6. Ezután beleöntjük a serpenyőbe a csicseriborsót és a rizst, összeforgatjuk, minimálisan összesütjük. Majd jöhetnek a fűszerek.
  7. Tálaláskor adunk mellé babonézt, és élvezettel fogyasztjuk.:)
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2709
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 26.

Ajánló

Vegáknak elég komplett fehérje és tápanyagértékű!:)

Receptkategóriák

Volt egy csomag csicseriborsóm, és alkotni támadt kedvem...:)

Hozzávalók

A csicserihez

A babonézhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!