r
Nosalty Logó

Cayun karaj

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Cayun karaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 531 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2121 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2932 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    2269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    420.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    1247 micro
  • β-karotin
    3776 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 531 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    177.9 g

Zsír

  • Összesen
    132.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11728 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1909 mg
  • Nátrium
    9077 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1682.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1856 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    260 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    503 mg
  • Retinol - A vitamin:
    352 micro
  • α-karotin
    4989 micro
  • β-karotin
    15103 micro
  • β-crypt
    925 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 2121 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    547.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    233 micro
  • β-karotin
    705 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat a serpenyőben felolvasztjuk, a borsot, a chiliport, a kakukkfüvet, a majoránnát, a mustármagot és a zúzott fokhagymát 1 perc alatt megfuttatjuk benne. (Itt egyszerűsítettem, mert volt itthon cajun fűszerkeverékem, és azt használtam, a fokhagymát azért beleraktam a vajba:). Egyébként szinte ugyanezek a fűszerek vannak a keverékben is.
  2. A karajt megmossuk, leszárogatjuk, majd egy 1 csapott evőkanál sóval körben bedörzsöljük. A tetejét 4-5 helyen röviden, de mélyen bevágjuk. Ezekbe a nyílásokba vajas fűszerkeveréket csorgatunk, ami marad, a húsra kenjük.
  3. Tepsibe tesszük, a megforrósított olajjal leöntjük. A zöldségeket megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, 1 kiskanál sóval meg borssal összekeverjük, a hús köré szórjuk. 2 deci vizet öntünk rá, és előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lángon (190 fok, légkeveréses sütőben 170 fok) kb. 1 órán át sütjük, levével gyakorta meglocsoljuk.
  4. Ha kész, a pecsenyét vágódeszkára emeljük. Zöldséges levét tepsistől tűzre tesszük, ha volna még rajta folyadék, elpárologtatjuk (zsírjára sütjük). Ezután a liszttel meghintjük, 1-2 percig pirítjuk, majd a maradék vízzel felöntjük. Néhány percig forraljuk, majd szitán áttörjük, vagy hűlni hagyjuk és turmixoljuk. (Én ezt a lépést kihagytam, túl éhes voltam és lusta :) )
  5. Tálaláskor a sült karajt fölszeleteljük, tányérra rakjuk, a forró zöldséges krémmártással körülöntjük. Petrezselymes burgonya illik hozzá köretnek, bár én krumplipürét készítettem mellé.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 24090
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet Hargitai György "Az én alap szakácskönyvem" című könyvében találtam. Bár a recept hosszú, de az elkészítéssel nincs sok macera.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek