Bakonyi sertésszelet 2. (fokhagymás) recept

Bakonyi sertésszelet 2. (fokhagymás)
Bakonyi sertésszelet 2. (fokhagymás)
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk nagy kedvenc a családban, gyakran főzzük.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretként petrezselymes rizst vagy galuskát tálalhatunk.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

paprikás-gombás sertéskaraj, sertésszelet gombás-pörköltes szósszal

elkészítés

  1. A gombát felszeleteljük, a paprikát karikára, a paradicsomot gerezdekre, a hagymát apróra vágjuk.
  2. A hússzeleteket megmossuk, bedörzsöljük mindkét oldalukat sóval és borssal, majd mindkét oldalát meghintjük némi liszttel.
  3. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a vajat, és mindkét oldalukon a hússzeleteket elősütjük (kb. 2 perc/ oldal). A húst félretesszük.
  4.  A visszamaradt zsiradékban megpároljuk a hagymát, rádobjuk a gombát, zöldpaprikát és paradicsomot, majd erős tűzön 3-4 percig pirítjuk.
  5. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, és hozzáadunk 1 dl vizet, az áttört fokhagymát, ízlés szerint sót és borsot, és felforraljuk.
  6. Majd visszatesszük bele a hússzeleteket, és fedő alatt, mérsékelt tűzön 35-40 percig puhára pároljuk. Ha elfőné  a levét, kevés vízzel pótoljuk.
  7. A tejfölt elkeverjük  az 1 kk liszttel, és a mártáshoz adjuk, majd felforraljuk. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.

statisztika

beküldve:
nézettség: 63 422
elküldve: 18
receptkönyben: 1 215
elkészítve: 36/60
Facebookon megjelent: -

szakács

Wendy

Mióta szakács: 2009.08.14.
47 recept

Hozzászólások (15)

Doraar
Doraarszo, 2013-11-16 20:07

Mindjart keszen van, alig varom :) pulykaszeletekkel csinalom :)

elzsabo
elzsabocs, 2013-11-14 22:46

Ma megfőztem és egyszerűen tökéletes lett! Rendszeresíteni fogjuk, kicsik-nagyon mind ették, egy gond van csak hogy kevés lett, ugyanis csak 4 szelet tarjám volt itthon... Nokedlivel körítettem, pompás lett, köszönöm!

tomek86
tomek86sze, 2011-07-13 15:33

Nagyon finom remélem a szüleimnek is fog ízleni ha hazaérnek a munkából!!!!!
Köszi a receptet

aneg
anegv, 2011-04-10 13:43

Szia Alma,
Nagyon aranyos történet, igazán örülök :-)))
Wendy

Kitty_83
Kitty_83szo, 2011-04-09 16:34

Kedves Wendy!

Mióta férjhez mentem, apukám ma jött el hozzánk először. Elég rossz volt a viszonyunk, de elhívtam, nézze meg hogyan is élünk. A Te recepted alapján készítettem bakonyi husit (életemben először). Hát mit ne mondjak.... a hatás nem maradt el:) Apukám azzal búcsúzott el, hogy szívesen jön máskor is. Egy feltétellel: "ugye akkor is ilyen finomat fogsz főzni?". Úgyhogy KÖSZÖNÖM!!!

Alma

küszöb
küszöbv, 2010-12-05 20:48

 
Nálunk ma ez volt az ebéd, nagyon finom lett, biztosan máskor is el fogom készíteni. Sajna paprikám nem volt itthon, de helyette tettem bele még egy hagymát...nem rontotta el ;-)
Köszi a receptet!
Edina

Vaneszka
Vaneszkacs, 2010-10-14 20:10

Minden recept szuper!!rengeteget kiprobáltam!holnap ez lessz az ebéd!:D

Zababi
Zababih, 2010-09-27 13:29

  Isteni finom! Tegnap ez volt az ebéd és vacsorakor már harc volt a maradékért! Legközelebb dupla adagot csinálok. Köszi a receptet!

sz8909
sz8909p, 2010-02-26 17:20

Megcsináltam karajból Először és nagyon jó lett....volna ha nem sózom el, de tejföllel kompenzáltam így jó lett. Köszi az ötletet!

agibaby
agibabyh, 2010-02-22 14:18

Sziasztok!
Én tarjából készítettem, mert a családom nem rajong a karajért, de így is isteni finom!

aneg
anegsze, 2010-02-10 15:31

Szia Kati,

Én eddig csak sertéskarajból készítettem, de szerintem pulykából és csirkéből is lehet, de akkor szerintem rövidebb a főzési /párolási idő.

Üdv, W.

Kacsa951
Kacsa951sze, 2010-02-10 08:12

Kedves Wendy!
Nekem az egyik kedvenc ételem. A köret szerintem bármi lehet a krumplit kivéve, ehhez az ételhez nem illik.
a kérdésem az, hogy készítetted-e már más húsból? Mondjuk csirke, vagy pulyka. Gondolom ezekkel a húsokkal is mehet?
Üdv.: Kati

Legfrissebb cikkek

Ilyen salátával könnyű fogyni!
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Vége a Húsvétnak és a nagy zabálásoknak. Lassan készülhetünk a strandszezonra, így ideje megszabadulni pár felesleges kilótól. Együnk salátát!
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel és vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.
684