r
Nosalty Logó

Zsályás-citromos fogasfilé fóliában párolva

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Zsályás-citromos fogasfilé fóliában párolva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 429 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 858 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 52 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    427.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 429 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1405.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    699 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    855.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    302 mg
  • D vitamin:
    212 micro
  • K vitamin:
    184 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    537 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    639 micro
Összesen 858 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    86.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 52 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fogasszeleteket hideg vízben megmossuk. (A fagyasztottat nem kell felolvasztani, elég lemosni). Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.
  2. Egy-egy alufólia lapot, melyeken kényelmesen elférnek a halszeletek, olívaolajjal bekenünk. Mindkettőre egy-egy halszeletet fektetünk, tetejüket bekenjük vajjal, ráhelyezünk 2-2 citromkarikát, és a zsályát szárastól, meglocsoljuk 1-1 ek roséval.
  3. A fóliát széltében-hosszában behajtjuk, és a tetejét összefogjuk. Egy hosszúkás jénaiba helyezzük a csomagokat, és készre pároljuk. Ha fagyasztott halat használunk, akkor a jénait hideg sütőbe toljuk, nehogy megpattanjon!
  4. A megtisztított és négybe vágott (csónakocskák) újkrumplit megfőzzük, leszűrjük, és egy nagy serpenyőben, felforrósított vajban enyhén megpirítjuk.
  5. A tetejére tépkedjük a petrezselyemleveleket, és összerázogatjuk a krumplival. Ízlés szerint sózzuk.
  6. Tálaláskor vigyázzunk, mert a hal levet ereszt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11828
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 03.

Ajánló

Bármilyen zöldséges köret is jól passzol hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zsályás-citromos fogasfilé fóliában párolva
Marti48 317 recept

Ezt a fóliás halételt már nagyon sokszor megcsináltam, egy régi recept alapján (ott: vajas-kapros lazac). Nagyon kevés munka van vele, és gyorsan el is készül. Ez is olyan recept, ami nagyon jól variálható bármely hallal és fűszerrel. A krumpli és hal kb. egy időben készülnek el, ezért csak a hal főzési (csőben párolási) idejét adtam meg.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!