r
Nosalty Logó

Zöldséges sült csirkecomb tál

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mignon
Zöldséges sült csirkecomb tál
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 420 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1261 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    627.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    688 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    1623 micro
Összesen 420 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    95.2 g

Zsír

  • Összesen
    79.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1882.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    932 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    740.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    426 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    2064 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4869 micro
Összesen 1261 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    181 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajban elkeverjük a villámpácot és a combokra öntjük. Frissentartó fóliával letakarjuk és 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. Egy nagyobb serpenyőbe öntjük a combokról lecsöpögtetett páclevet, felhevítjük és a húst nagy lángon, oldalanként 3-4 percig pirítjuk.
  3. Közben felkarikázzuk a cukkinit és miután a lángot takarékra állítottuk, a combok közé rendezzük a gyöngyhagymákkal együtt, majd enyhén sózzuk és borsozzuk.
  4. 1,5 dl vizet öntünk a serpenyőbe, lefedjük és 45-50 percig pároljuk (néha picit megmozgatjuk és ha szükséges pótoljuk a vizet).
  5. A paprikát és paradicsomot felszeleteljük, tálalás előtt a kész ételre rendezzük, végül megszórjuk a petrezselyemmel.
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 25588
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 17.

Ajánló

Megjegyzés: A mediterrán változatát is nagyon kedveljük: ilyenkor a borsos-mustáros pácot provence-i fűszerkeverékre, a gyöngyhagymát pedig olívabogyóra cserélem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyed, zöldséges nyári étel, nincs vele sok munka, mégis nagyon finom a végeredmény. Az eredeti francia recept minden zöldséget a cukkinivel egyidőben a hús köré rendez, de mivel mi inkább ropogósan szeretjük a paprikát és a paradicsomot, én csak a legvégén teszem bele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!