r
Nosalty Logó

Vegán kalács

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nosalty vegán
Vegán kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 379 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4552 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 379 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    98 g

Zsír

  • Összesen
    106.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1922.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    308 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1087 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    785.3 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    942 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    451 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    883 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    702 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 4552 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy tálba öntjük a langyos vizet és a szintén langyos magtejet - ez lehet bármilyen, általunk kedvelt alternatív tej, akár keverhetjük is. Hozzáadunk egy evőkanál cukrot és az instant élesztőt, összekeverjük az egészet, majd lefedjük, és hagyjuk pihenni, amíg az élesztő felfut.
  2. Amikor ez megtörtént, hozzáadjuk az olvasztott margarint, és kézi mixerrel habosítani kezdjük. Több részben hozzáadjuk az aquafabát - ő, vagyis a csicseriborsó főzőleve/konzervleve helyettesíti a tojást. Közben folyamatosan kevergetjük az egészet: nagy habot nem fogunk elérni, de a tetején azért jelennek meg légbuborékok.
  3. Végül jöhet bele a cukor, ízlés szerint pár csipet só, valamint több adagban a liszt. Kézzel vagy géppel jól összedolgozzuk, majd 5-10 percig dagasztjuk, amíg szép, fényes, feszes tésztát kapunk.
  4. A kész tésztát olajjal kikent edénybe tesszük, letakarjuk, és 1 órát kelesztjük. Az egy óra leteltével az öklünkkel a megkelt tészta közepébe boxolunk egyet (bizony!), majd letakarva újabb fél órát kelesztjük.
  5. Jöhet a formázás: ebből az adag tésztából két nagy, félkilós kalácsot tudunk sütni, vagy 5-6 aranyos picit. Szóval tetszés szerinti számban szétosztjuk a tésztát, az egyes adagokat picit átgyúrjuk, majd annyi felé osztjuk, ahány fonású kalácsot szeretnénk.
  6. Megfonjuk a kalácsokat, majd letakarva még negyed órát pihentetjük. Közben előmelegítjük a sütőt 175 fokra.
  7. A kalácsainkat egy ecset segítségével bekenjük aquafabával, majd tetszés szerint megszórjuk magokkal - én most szezámot és mákot használtam.
  8. 30-35 perc alatt készre sütjük a kalácsokat, félidőben fordítva egyet a tepsin. Azon melegében, kihűlve, másnap, harmadnap jó étvággyal fogyasztjuk - ugyanis napokig puha marad, bár nem biztos, hogy marad is belőle addigra.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 12560
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 07.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: kalács receptek húsvétra
további kategória: húsvét kategória: vegán húsvéti receptek

Receptjellemzők

Vegán kalács
Nosalty vegán 137 recept

Kalácsot sütni bizony a vegánok is szeretnek, ezzel a recepttel pedig tudni is fognak: ez a vegán kalács ugyanis nem csak finom, de napokig puha is marad - bár valószínűleg úgyis előbb fogy el, mint hogy megkeményedhetne. Húsvétra vagy egy ráérős hétvégére egyaránt szuper választás, fonhatjuk hármas, de akár hatos fonással is, az íze így is, úgy is szuper.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek