r
Nosalty Logó

Sajtos-tejfölös töltött édesburgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Rosanics Petra
Sajtos-tejfölös töltött édesburgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 364 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 729 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1398 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    820 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1070 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    11063 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 364 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2796 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    585 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    1639 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2139 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    22126 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 729 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    3951 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az angolszalonnát kis darabokra vágjuk, és (mikróban) megpirítjuk, majd félrerakjuk.
  2. Az édesburgonyákat megszurkáljuk villával, hogy a gőz távozhasson belőlük, majd mikrohullámú sütőben, magas fokozaton 8 percig mikrózzuk, félidőnél megfordítva őket.
  3. Az így „megfőtt” édesburgonyákat a hosszabb oldaluk mentén félbevágjuk, a belsejüket kikaparjuk, amennyire lehetséges, vigyázva, hogy a héjaknak megmaradjon a tartása – hiszen ezekbe rakjuk majd vissza a tölteléket.
  4. A kikapart húst villával összetörjük, hozzáadjuk a lereszelt sajtot, a tejfölt, az angolszalonnát és a fűszereket, majd az egészet összekeverjük.
  5. A keveréket visszatöltjük az édesburgonyahéjakba, és még két percre berakjuk őket a mikróba.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 226
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 51864
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos-tejfölös töltött édesburgonya
Rosanics Petra 313 recept

Az a legjobb ebben a receptben, hogy nem csak egészséges és finom, hanem iszonyatosan egyszerű is. Elég hozzá egy mikró, és mosogatni is alig kell. A receptet egy oldalon láttam, és kisebb változtatásokkal készítettem el - egyébként, szerintem rengetegféleképpen lehet ízesíteni a tölteléket, én is, egészen biztosan kipróbálok majd más íz-összeállításokat is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!