r
Nosalty Logó

Spenótos zöldséges egytálétel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kultné Szabó Noémi
Spenótos zöldséges egytálétel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 997 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2993 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1632.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    519 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    353.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    475 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    541 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    1650 micro
  • β-karotin
    9427 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12660 micro
Összesen 997 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.2 g

Zsír

  • Összesen
    129.4 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4897.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    1558 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    504 mg
  • Foszfor
    1566 mg
  • Nátrium
    1030 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    374.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1061.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3424 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1425 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1624 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    28281 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    37979 micro
Összesen 2993 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    272 micro
  • β-karotin
    1554 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2087 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Minden zöldséget megtisztítunk, a spenótot megmossuk, lecsepegtetjük. A cukkinit és a sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A spenótot forrásban lévő vízben 5 percig pároljuk. (Ha fagyasztott a spenót, csak engedjük fel.) Ha kész, a víz nagy részét öntsük le róla, és botmixerrel pürésítsük.
  3. A rizst dupla mennyiségű vízben főzzük meg.
  4. A hagymát olajon kezdjük pirítani. Nyomjuk bele a fokhagymákat. Tegyük hozzá a lereszelt zöldségeket, kicsit pirítsuk őket. Kevés vízzel engedjük fel.
  5. Adjuk hozzá a megfőtt rizst.
  6. Jó szaftosnak kell lennie, ezért én öntöttem hozzá még vizet. Fűszerezzük.
  7. A végén hozzáöntjük a doboz tejfölt. Egyet forralunk rajta, és kész.
  8. A lasagne lapokat egy jénai tál aljába tesszük. Rétegezzük, a tetejére tészta lap kerüljön. Én egy kis tejfölt öntöttem rá. Egy kis reszelt sajt mehet a tetejére.
  9. Mehet a sütőbe. 180 fok 25-30 perc.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4605
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos zöldséges egytálétel
Kultné Szabó Noémi 21 recept

Volt friss, saját kerti spenót meg cukkini, amit leszedtünk a hideg előtt. Külön-külön kevés lett volna akármire is, ezért összehoztam a kettőt. Jó párosítás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk