r
Nosalty Logó

Sajtmártásos csirkeragu

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajtmártásos csirkeragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 812 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3247 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1427.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    634 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 812 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.4 g

Zsír

  • Összesen
    161.5 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    827 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5709.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    324 mg
  • Kálcium
    1270 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    2538 mg
  • Nátrium
    1165 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1178.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1227 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    728 micro
  • Kolin:
    580 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1200 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 3247 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    256 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát enyhén sós, forró vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük.
  2. A csirkemellet kockákra vagy csíkokra, a gombát szeletekre vágjuk.
  3. Az olajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk, és rádobjuk a csirkemell darabokat, 1-2 percig pirítjuk.
  4. Ekkor hozzáadjuk a gombát is, majd 4 percig tovább pirítjuk. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk. A fehérbort ráöntjük, majd a sűrített paradicsommal, fokhagymával ízesítjük. Lefedve további 4-5 percig pároljuk.
  5. A sajtot lereszeljük. A tejszínt 1 dl vízzel elkeverjük. A sajtot és az elkevert tejszínt a csirkéhez adjuk, és kevergetve főzzük, míg a sajt megolvad benne, és az egész mártás homogén nem lesz.
  6. Végül egy kevés kakukkfűvel fűszerezzük, illetve ha szükséges még sózzuk, borsozzuk. A tésztára szedve tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12021
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 16.

Ajánló

Füstölt sajtot használtam hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy "szakács" újságot lapozgatva leltem rá. Gyors, könnyű, és finom ebédnek bizonyult.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek