r
Nosalty Logó

Repülő krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andrea68
Repülő krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

A vaníliakrémhez

A tetejére

Összesen 1211 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

A vaníliakrémhez

A tetejére

Összesen 7259 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

A vaníliakrémhez

A tetejére

Összesen 219 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    64.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    827.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.4 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    507 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    478 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 1211 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.2 g

Zsír

  • Összesen
    389.1 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4964.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    2487 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    839 mg
  • Nátrium
    1137 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    800.3 g
  • Cukor
    444 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3042 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    311 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2871 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2057 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 7259 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A csokikrémhez

A vaníliakrémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a margarinnal, az egész tojással, a szalalkálival, a porcukorral, a vaníliás cukorral meg annyi tejjel összegyúrjuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk. A tejre figyeljünk, mindig csak egy kicsit adjunk hozzá, és jól gyúrjuk össze. Ha sokat teszünk bele, kemény lesz a tészta, és nem fogunk tudni vele dolgozni. Ez lehet 2-5 evőkanál is, attól függ, milyen a liszt minősége.
  2. A kapott masszát 3 egyenlő részre osztjuk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk. Egyesével, lisztezett tepsi tetején előmelegített sütőben 180 fokon kisütjük. (35X20) Ez lehet kisebb vagy kicsit nagyobb tepsi is, mert a tészta rugalmas. 2-3 perc alatt megvannak a lapok. Figyelni kell, mert könnyen megégnek.

A csokikrémhez

  1. A tejből és a pudingporból a szokásos módon pudingot készítünk.
  2. Ehhez még forrón hozzáadjuk a vajat, a cukrot és a citromhéjat. Kikeverjük, és félretesszük hűlni. Én 5 ek. kristálycukrot szoktam hozzáadni, de ha valakinek ez nem elég édes, akkor lehet többet is beletenni. Nem javaslom, mert a csokikrém édes, és így fognak érvényesülni az ízek.

A vaníliakrémhez

  1. A margarint, a porcukrot és a kakaóport jól összedolgozzuk. Az eredeti recept szerint 25 dkg porcukor kell. Én 18-20 dkg-t szoktam beletenni, mert így is édes.
  2. A tejet a liszttel kikeverjük, majd sűrűre főzzük.
  3. Mikor kihűlt, összekeverjük a két krémet. Ha csomós maradna, akkor ki lehet turmixolni.

A tetejére

  1. Az első lapra kenjük a vaníliás krémet. Erre jön a második lap, amire a csoki krém kerül, majd a harmadik lap.
  2. A tetejét bevonjuk tortabevonóval vagy csokimázzal. Kinek mi vált be. Én mind a kettőt szoktam használni süteményeknél. Ennek a sütinek a tetejére a tortabevonó vált be.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x20
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12470
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Repülő krémes
Andrea68 2 recept

Keresztmamámtól van ez a régi recept, és életem első süteménye, még anno 20 éves koromban.  Azóta rendszeresen megsütöm, mert mindenkinek ez a kedvence. A két krém nagyon el van találva, mert az egyik nem annyira édes, a másik pedig igen. Ez így együtt nagyon ütős lesz. Akármilyen buliba megyek, mindenhol ezt kérik. Nem tudom megmondani, hányszor készítettem már el.  Isteni finom sütemény.

Hozzávalók

A tésztához

A csokikrémhez

A vaníliakrémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!