r
Nosalty Logó

Répatorta - amennyire diétásan csak lehet

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mortisha 01
Répatorta - amennyire diétásan csak lehet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1664 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    682.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1547 micro
  • β-karotin
    3687 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 208 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.4 g

Zsír

  • Összesen
    85.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5461.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    1197 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    2414 mg
  • Nátrium
    1369 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    406 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    12378 micro
  • β-karotin
    29498 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1765 micro
Összesen 1664 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    566.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1284 micro
  • β-karotin
    3060 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A répát lereszeljük - a textúra miatt használjuk a finom és a durvább reszelőt fele-fele arányban!
  2. A lereszelt répát egy nagy tálban keverjük össze a leszitált zabpehelyliszttel, a két tojással, sütőporral, édesítőszerrel, gyömbérrel, fahéjjal és egy evőkanál olívaolajjal. Sűrűn folyós masszát kell kapjunk.
  3. A répás keveréket egy kivajazott sütőformába öntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ekkor a teteje már megszilárdult, sötétbarna, mivel a sok répa karamellizálódik, a belseje pedig finom szaftos, de már nem ragad. Rácsra tesszük kihűlni.
  4. A mascarponét kikeverjük a folyékony édesítőszerrel, hogy teljesen krémszerű, könnyen kenhető legyen.
  5. A kihűlt tortát félbevágjuk, az alsó felét megkenjük a krém felével. A maradék krémmel bevonjuk a tortánk tetejét. Díszíthetjük pár gerezd dióval, nagyon jól mutat rajta!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 189
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 133
  • Össznézettség: 56548
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 30.

Ajánló

Egy-egy vékony szelet tökéletes nass, és mivel így is elég tömény, valóban nem kell belőle sok. A krémet lehet ízesíteni vaníliával vagy reszelt citromhéjjal is!

Receptkategóriák

Répatorta - amennyire diétásan csak lehet
Mortisha 01 31 recept

A párom nagy kedvence a répatorta - ami az eredeti recept szerint igencsak bővelkedik cukorban, olajban és fehér lisztben.  Ezért készítettem egy IR és alakbarát verziót, ami annyira fincsi lett, hogy magam is meglepődtem :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!