r
Nosalty Logó

Rakott zöldbab Illatok a konyhámbóltól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott zöldbab Illatok a konyhámbóltól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 987 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1974 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    57.5 g

Zsír

  • Összesen
    67.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2227.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    838 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    920 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    409.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    407 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    714 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    776 micro
Összesen 987 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    115.1 g

Zsír

  • Összesen
    134.1 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    447 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4455 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1677 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1840 mg
  • Nátrium
    583 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    818.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    813 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    682 micro
  • α-karotin
    241 micro
  • β-karotin
    1429 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    1552 micro
Összesen 1974 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    213 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabot feldaraboljuk, és feltesszük babérleveles, sós vízbe főni.
  2. A hagymát felaprítjuk, megdinszteljük, majd paprikával megszórjuk.
  3. Hozzádjuk a húst, egy kis marék rizst, és felöntjük egy kis vízzel.
  4. Teszünk hozzá felaprított paprikát és paradicsomot (1-1 elég).
  5. Megsózzuk, borsozzuk.
  6. Amikor kész van mindkét hozzávaló, előveszünk egy jénai tálat.
  7. Egy adag babot helyezünk az aljára, vastagon megkenjünk tejföllel, majd rákanalazunk a darált húsból, és rétegezzük kétszer/háromszor.
  8. A tetejét vastagon, az általunk választott sajttal megszórjuk, és pirosra sütjük.
  9. Tejföllel meglocsolva tálalhatjuk.
  10. Könnyű ebéd vagy vacsora még a kánikulában is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3844
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meglátogattak a szüleim, és majd egy hetet töltöttek nálunk. Ilyenkor elhalmoznak sok-sok finomsággal, hogy kicsit magukkal hozzák az otthonom ízeit, illatát. Egy kosárnyi, a kertükben szedett, zsenge zöldbabbal is megleptek. Mivel gyerekkorom egyik kedvenc étele a rakott bab, ezért anya ezt szerette volna elkészíteni nekem. Persze ketten szorgoskodtunk a konyhában.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek