r
Nosalty Logó

Pikáns gombakrémleves gombachipsszel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Pikáns gombakrémleves gombachipsszel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hozzávalók a leveshez

Hozzávalók a gombachipshez

Összesen 390 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hozzávalók a leveshez

Hozzávalók a gombachipshez

Összesen 1558 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hozzávalók a leveshez

Hozzávalók a gombachipshez

Összesen 81 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    605.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    430 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 390 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    151.3 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2421.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    1722 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1538.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 1558 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    3 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a leveshez

Hozzávalók a gombachipshez

Elkészítés

Hozzávalók a leveshez

  1. A gombákat megtisztítjuk, majd 1-1,5 cm-es darabokra aprítjuk őket. Nagy lángon/ magas fokozaton, némi olívaolajon megpirítjuk őket, és közben folyamatosan kevergessük. Ügyeljünk arra, hogy sót ne adjunk még hozzá, mert akkor levet ereszt a gomba, és nem fog pirulni, hanem párolódik.
  2. Amikor a gombák megpirultak, akkor öntsük fel őket kb. 1 liter vízzel, és vegyük le közepes lángra/fokozatra a tűzhelyet. Adjuk hozzá a leveskockát és a kakukkfüvet (beletehetjük egészben is az ágat, de le is szedegethetjük a leveleket, kinek hogy tetszik). Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kb. 10 percig főzzük.
  3. Pár szál petrezselymet aprítsunk fel, és tegyük bele. Egy botmixer segítségével turmixoljuk össze a gombát, addig míg viszonylag homogén levest nem kapunk. (Előtte vegyük ki az ág kakukkfüvet, ha azt egészben tettük bele).
  4. Öntsük hozzá a rizstejszínt, és csepegtessünk bele néhány csepp citromlevet (igazi citromból!). Vigyázzunk vele, mert könnyen elsavanyíthatja a levest, inkább cseppenként adagoljuk, és kóstolással ellenőrizzük, hogy nekünk mikor ideális a savanykás íz. Majd hagyjuk még egyszer, hogy felforrjon a leves, ha kell, adjunk hozzá még sót. (Ha túl sűrűnek találjuk, akkor tehetünk hozzá egy kis vizet).
  5. A gombachipsszel tálalhatjuk.

Hozzávalók a gombachipshez

  1. A megtisztított gombákat uborkagyalun szeljük vékonyra, közben hevítsünk olajat egy serpenyőben.
  2. Közepesnél kicsivel nagyobb fokozaton süssük őket aranybarnára, időnként átfordítva a szeleteket, hogy minden oldalon egyenletes színt kapjanak. Ha kész, szedjük papírtörlőre. (Szerintem nincs szükség arra, hogy ezt külön megsózzuk).
  3. Amint kitálaltuk a levest tegyünk a tetejére pár darabot.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7120
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik nap gombakrémlevesre vágytam. Tudtam, hogy tenni fogok bele kakukkfüvet, de kóstolgatás közben arra jutottam, hogy szeretnék bele egy plusz ízt, ezért adtam hozzá egy kis citromlevet is, mert úgy gondoltam, jól illik az eddigiekhez. Így kaptam egy kicsit különlegesebb, pikánsabb, ünnepélyesebb levest.

Hozzávalók

Hozzávalók a leveshez

Hozzávalók a gombachipshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek