r
Nosalty Logó

Palacsintatorta Csilla konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Palacsintatorta Csilla konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 1164 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 4655 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 161 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1495.6 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    491 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.1 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 1164 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135 g

Zsír

  • Összesen
    210.1 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5982.5 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1965 mg
  • Vas
    510 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1413 mg
  • Nátrium
    993 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    528.6 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    812.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    515 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    812 micro
Összesen 4655 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.5 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

A tetejére

A díszítéshez

Elkészítés

A palacsintához

  1. A palacsintatésztához a hozzávalókat jól kikeverjük. A palacsintasütőt nagyon gyengén kiolajozzuk, és külön-külön egy-egy merőkanálnyival kisütjük.
  2. A darált diót ízlés szerint porcukorral kikeverjük.
  3. A túrót a porcukorral és a tojással kikeverjük.
  4. Egy kapcsos tortaformát vékonyan vajjal kikenünk.
  5. A palacsintákat megtöltjük dióval, lekvárral és túrós masszával. Feltekerjük, és körbe-körbe kirakjuk a tortaformát vele.
  6. A 8 dl tejet felforraljuk a cukorral. A 2 dl hideg tejben kikeverjük a pudingporokat. Amikor forr a tej, levesszük a tűzről, és beleöntjük a hideg pudingos tejet. Ráöntjük a pudingot a palacsintára.
  7. Amikor teljesen kihűlt, kivesszük a formából, és a tetejét eperszemekkel díszítjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4127
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Palacsintatorta Csilla konyhájából
Salamon Csilla 1202 recept

Ízlés szerint bármilyen töltelékkel tölthető, csak nálunk ezek a befutók.

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

A tetejére

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!