r
Nosalty Logó

Métereskalács-kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Métereskalács-kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Barna piskóta

Sárga piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 1781 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Barna piskóta

Sárga piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 10681 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Barna piskóta

Sárga piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 307 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    99.3 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1202.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.9 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 1781 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.2 g

Zsír

  • Összesen
    596.1 g
  • Telített zsírsav
    253 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    203 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    2209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7214.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    1419 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    609 mg
  • Foszfor
    3201 mg
  • Nátrium
    1625 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1163.4 g
  • Cukor
    598 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    655.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3018 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    90 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    1256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2968 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    605 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2106 micro
Összesen 10681 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 307 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Barna piskóta

Sárga piskóta

Krém

Tetejére

Elkészítés

Barna piskóta

  1. A lisztet összeforgatjuk a sütőporral és a kakaóporral. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd felváltva apránként hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat.
  2. Ezután kisebb adagokban összeforgatjuk a beleszitált kakaós liszttel. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd először egy kevés habbal fellazítjuk a kakaós masszát, ezután óvatosan beleforgatjuk a többi tojáshabot is.
  3. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd tűpróbáig sütjük. Ha kész, egy rácsra téve hűlni hagyjuk.
  4. Ha kihűlt, vízszintesen kettévágjuk.

Sárga piskóta

  1. A sárga tésztánál ugyanúgy járunk el, mint a barna piskótánál.

Krém

  1. Először egy kevés tejjel simára keverjük a pudingport, majd hozzáadjuk a többi tejet, ezután állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A tűzről levéve hűlni hagyjuk.
  2. Közben a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a teljesen kihűlt pudingot, és azzal is habosra keverjük, végül rummal ízesítjük.
  3. A krémet három részre osztjuk, és a képen látható módon betöltjük a lapokat, a tetejére igyekezzünk simább felületű tésztát tenni. Ha kész, pár órára hidegre tesszük, nálam egy éjszaka volt.
  4. Másnap vízgőz felett összeolvasztjuk a csokoládét az olajjal, végül a tészta tetejére simítjuk, dermedés után szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 203
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 90
  • Össznézettség: 30515
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Métereskalács-kocka
Katharosz 499 recept

A hagyományos változatot kezdő háziasszony korom óta jó néhányszor elkészítettem így húsvét tájékán, ezt is érdemes volt kipróbálnom.

Hozzávalók

Barna piskóta

Sárga piskóta

Krém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek