r
Nosalty Logó

Meggyes túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Meggyes túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A tetejére

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 320 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A tetejére

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 3834 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A tetejére

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 143 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.8 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 320 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.3 g

Zsír

  • Összesen
    130.4 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    873 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3598 g
  • Cink
    524 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    632 mg
  • Vas
    406 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1251 mg
  • Nátrium
    525 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    524.4 g
  • Cukor
    226 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    516 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1069 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    50 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    241 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1054 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    756 micro
Összesen 3834 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A tetejére

A krémhez

A bevonathoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Egy kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A sütőt előmelegítjük.
  2. A piskotához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben beleszórjuk a cukrot. Beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd rászitáljuk a sütőporral és kakaóval elvegyített lisztet, és óvatosan beleforgatjuk.
  3. A tésztát a tepsibe öntjük, elsimítjuk. Az előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. Kivesszük, rácsra borítjuk, a papírt lehúzzuk, és hűlni hagyjuk.
  4. A meggyet szitára téve lecsöpögtetjük, közben a levét felfogjuk, ebből 200 ml-t félretesszünk.
  5. A fennmaradt meggylevet a cukorral és a fahejjal felfőzzük. Az étkezési keményítőt elkeverjük a vízzel, a meggylevet ezzel besürítjük. A meggyet beleforgatjuk, és hűlni hagyjuk.
  6. A tortalapot tortatálra állítjuk, köréje karimát pattintunk.
  7. A kihűlt meggymaszából kivesszük a fahéjat, a meggyet a tortalapra kenjük, és hűtőbe tesszük.
  8. A krémhez a zselatint 10 percre hideg vizbe áztatjuk. A kétféle túrótt a cukorral, citromlével és vanillincukorral összekeverjük.
  9. A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, először egy kevés túrókrémmel, majd az egész krémmel elkeverjük.
  10. A tejszínt kemény habbá verjük. Amikor a túrókrém zselésedni kezd, hozzákeverjük a tejszínhabot. A túrókrémet a meggy tetejére simítjuk, és kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
  11. A bevonathoz a zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk, kinyomjuk, felolvasztjuk, a meggylével elkeverjük. Hidegre tesszük. Amikor a lé sűrüsödni kezd, evőkanalanként a túrókrém tetejére tesszük, és a tortát ismét hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 16133
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hétvégén meglátogattuk az unokákat. Nekik készült ez a finom sütemény.

Hozzávalók

A piskótához

A tetejére

A krémhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek