r
Nosalty Logó

Mediterrán batyu

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Mediterrán batyu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 370 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1474 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 370 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.6 g

Zsír

  • Összesen
    95.7 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1955.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    907 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    436.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    530 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    412 micro
  • β-karotin
    1863 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    711 micro
Összesen 1474 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1299 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kigöngyöljük, és 12×12 cm-es négyzetre felvágjuk.
  2. A paradicsomokat vékonyan karikázzuk. A feta sajtot felkockázzuk (kb. 1 cm). A sajtszeleteket szintén felvágjuk, kb 3x3 cm-es négyzetekre.
  3. A sajtszeleteket a tésztanégyzetekre helyezzük (így nem ázik át a paradicsomtól). Erre egy karika paradicsomot, melyet megborsozunk, ennek tetejére egy bazsalikomlevelet, erre egy kis kocka feta sajtot halmozunk. Batyut "csomózunk". Sózni csak módjával, mert a feta nagyon sós!
  4. A tojássárgáját habosra keverjük a tejszínnel, és ezzel a keverékkel, ecsettel bekenjük a batyukat, majd megszórjuk őket szezámmaggal.
  5. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2996
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 03.

Ajánló

Langyosan a legfinomabb, de hidegen is jó, sokáig ne tároljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mediterrán batyu
Marti48 317 recept

A hűtőben talált anyagokat és a maradék paradicsomokat dolgoztam fel, ez lett belőle...!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek