r
Nosalty Logó

Karfiolleves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Katrin
Karfiolleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 517 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 21 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    629.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    454.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    648 micro
  • β-karotin
    1630 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 129 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2518.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    1736 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1816.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    651 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    212 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2594 micro
  • β-karotin
    6519 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    599 micro
Összesen 517 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    111 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 21 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a répát és a zöldséget megtisztítjuk, majd karikára vágjuk. A fehér paprikát és a paradicsomot is kettévágjuk.
  2. Ha elkészültünk, akkor egy lábasba öntjük az étolajat, s rászórjuk a vöröshagymát. Közepes lángon megpirítjuk a hagymát, majd rárakjuk a répa- és zöldségkarikákat, paradicsomot, paprikát. Megkevergetjük, majd felöntjük kb. 2 dl vízzel.
  3. Amíg fő, addig a karfiolt megmossuk, megtisztítjuk, darabokra vágjuk, s belerakjuk a lábosba, s ráöntünk kb. 1 liter vizet. Beleszórjuk a fűszereket, s főzzük kb. 30 percig. Megkóstoljuk, s ha esetleg nem elég sós, akkor rakhatunk bele még egy kicsit.
  4. Leellenőrizzük, s ha megpuhultak a zöldségek, a karfiol, akkor beleszórjuk a tésztát, s még kb. 5-8 percet főzzük. Ha a tészta is megpuhult, akkor el is készültünk, elzárjuk alatta gázt.
  5. Én ki szoktam venni a levesből a fehér paprikát és a paradicsomot, mert azt nem esszük meg, csak finom ízt ad a levesnek.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6639
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 20.

Ajánló

Havonta kb. 2-szer érdemes főzni ilyen levest, mert tele van vitaminokkal.  Gyerekkortól idős korig javítja a memóriánkat. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom és nagyon egészséges a karfiol. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!