r
Nosalty Logó

Hal Veracruz módra

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Boribon
Hal Veracruz módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 457 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 918 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1016.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    463.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    981 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    819 micro
  • α-karotin
    366 micro
  • β-karotin
    1747 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    536 micro
Összesen 457 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.1 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2033.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    833 mg
  • Nátrium
    743 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    927.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1962 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    568 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1638 micro
  • α-karotin
    731 micro
  • β-karotin
    3495 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    18526 micro
  • Lut-zea
    1072 micro
Összesen 918 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1673 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halszeleteket bekenjük az olaj, kömény és chili keverékével, sózzuk, majd megsütjük vagy serpenyőben egy kevés olajban vagy grillsütőben (én ezt szoktam).
  2. Egy nagyobb serpenyőben kevés olajban megpirítjuk a vékonyszeletekre vágott hagymát, majd a fokhagymát. Hozzáadjuka kockára vágott paradicsomokat/konzervet, a jalapenot és a bogyókat, majd babérral és kevés köménnyel ízesítjük. Sózás előtt kóstoljuk meg, mivel a bogyók is sósak!
  3. A szószt addig rotyogtatjuk, míg besűrűsödik. Ekkor visszatesszük a korábban megsütött halat, majd a serpenyőt rázogatjuk, hogy a szósz teljesen befedje a szeleteket.
  4. Ha kész, levesszük a tűzről, megszórjuk apróra vágott korianderlevéllel, és tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7766
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 24.

Ajánló

Grillezett zöldségek és valamilyen könnyed, nem testes vörösbor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hal Veracruz módra
Boribon 21 recept

Nagyon szeretem a napfényes országok ételeit, pl. Görögország, Törökország. Közülük nagy kedencem a mexikói konyha - csupa tarkabarka egészséges finomság! Veracruz a Mexikói-öböl partján fekszik, így egyrészt itt erősebb a spanyol hatás a konyhára, mint Mexikó többi részén, másrészt pedig rengeteg halat és tenger gyümölcseit használnak. Ez a recept eredetileg egy spéci halból készül (huachinango/ red snapper), de a "Veracruz módra" mára csak a szószt jelenti, ami felhasználható rákhoz, sőt, csirkéhez is. Én is készítettem már csirkemellből is, úgy is finom. Akármelyiket is választjuk, a végeredmény egy nagyon finom, könnyed nyári étel lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!