r
Nosalty Logó

Hal Veracruz módra

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Boribon
Hal Veracruz módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 457 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 918 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 83 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1016.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    463.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    981 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    819 micro
  • α-karotin
    366 micro
  • β-karotin
    1747 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    536 micro
Összesen 457 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.1 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2033.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    833 mg
  • Nátrium
    743 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    927.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1962 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    568 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1638 micro
  • α-karotin
    731 micro
  • β-karotin
    3495 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    18526 micro
  • Lut-zea
    1072 micro
Összesen 918 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1673 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 83 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halszeleteket bekenjük az olaj, kömény és chili keverékével, sózzuk, majd megsütjük vagy serpenyőben egy kevés olajban vagy grillsütőben (én ezt szoktam).
  2. Egy nagyobb serpenyőben kevés olajban megpirítjuk a vékonyszeletekre vágott hagymát, majd a fokhagymát. Hozzáadjuka kockára vágott paradicsomokat/konzervet, a jalapenot és a bogyókat, majd babérral és kevés köménnyel ízesítjük. Sózás előtt kóstoljuk meg, mivel a bogyók is sósak!
  3. A szószt addig rotyogtatjuk, míg besűrűsödik. Ekkor visszatesszük a korábban megsütött halat, majd a serpenyőt rázogatjuk, hogy a szósz teljesen befedje a szeleteket.
  4. Ha kész, levesszük a tűzről, megszórjuk apróra vágott korianderlevéllel, és tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 7555
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 24.

Ajánló

Grillezett zöldségek és valamilyen könnyed, nem testes vörösbor.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hal Veracruz módra
Boribon 21 recept

Nagyon szeretem a napfényes országok ételeit, pl. Görögország, Törökország. Közülük nagy kedencem a mexikói konyha - csupa tarkabarka egészséges finomság! Veracruz a Mexikói-öböl partján fekszik, így egyrészt itt erősebb a spanyol hatás a konyhára, mint Mexikó többi részén, másrészt pedig rengeteg halat és tenger gyümölcseit használnak. Ez a recept eredetileg egy spéci halból készül (huachinango/ red snapper), de a "Veracruz módra" mára csak a szószt jelenti, ami felhasználható rákhoz, sőt, csirkéhez is. Én is készítettem már csirkemellből is, úgy is finom. Akármelyiket is választjuk, a végeredmény egy nagyon finom, könnyed nyári étel lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek