r
Nosalty Logó

Hagymaleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Norbi06
Hagymaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 758 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1517 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2160.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    779 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    795 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    550 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    501 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    862 micro
Összesen 758 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    62.6 g

Zsír

  • Összesen
    107.1 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4320.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    1557 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    952 mg
  • Nátrium
    1591 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1002 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1200 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1724 micro
Összesen 1517 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kisebb fazékban alaposan lepirítjuk, majd karamellizáljuk a vajon a szeletekre vágott vörös- és póréhagymát egy csipet sóval.
  2. Mikor szép aranybarna, illatos a hagymalekvár szerű alapunk, felöntjük a marha alaplével (marha oldalas, csont, zöldségek/zöldséghéjak-maradványok lassú tűzön egybefőzve, leszűrve).
  3. Nagyjából 5 perc rotyogás után kész is vagyunk.
  4. A szeletekre vágott bagettet megkenjük vékonyan vajjal, és bőségesen reszelünk rá sajtot (én gruyere, cheddar, sima trappista, kék-, kecske- és comté sajttal is imádom). Majd forró 200-250 fokos (5-8-as fokozat gáz) sütőben nagyjából 5 perc alatt megsütjük. A kenyér ropogós lesz, a sajt megolvad. Ezzel kínáljuk a levest.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5134
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norbi06 121 recept

Ez az a kaja, amiért megéri marha alaplevet főzni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek