r
Nosalty Logó

Forrázott rántott padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Forrázott rántott padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 318 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1273 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    244 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 318 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1445.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    976 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 1273 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásból, lisztből és vízből palacsintatésztát készítünk, hozzáadjuk a reszelt sajtot, petrezselymet, és ízlés szerint fűszerezzük.
  2. A meghámozott és fél centis szeletekre vágott padlizsánt sós, fokhagymás fövő vízbe tesszük, lefedjük, 2 perc után elzárjuk a lángot, és lefedve hagyjuk még 2-3 percig. Nem szabad nagyon ellágyuljon. Kiszedjük a vízből, és hagyjuk lecsöpögni. Ha nem elég sós, utána sózunk, megszórjuk borssal, lisztbe, majd a palacsintatésztába forgatjuk, és közepesen forró olajban mindkét felét fedő alatt kisütjük.
  3. Tejföllel, házi ketchuppal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4434
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Forrázott rántott padlizsán
Csiki Piroska 230 recept

A padlizsán a forrázástól elveszíti a csípős ízét, kellemesen édeskés ízt kap.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek