Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás pulykaszárny recept

hozzászólások (24)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Nátrium
Cink

TOP Vitaminok

B3 B12 B6 B2

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
113.5 g

zsír

Összesen:
31 g
Telített zsírsav:
5 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
18 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
4 g
Koleszterin:
335 mg

ásványi anyagok

Összesen:
5.1 g
Kalcium:
78 mg
Vas:
5 mg
Magnézium:
139 mg
Foszfor:
957 mg
Kálium:
1203 mg
Nátrium:
2724 mg
Cink:
9 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
113 µg

szénhidrát

Összesen:
1.7 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
378.9 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
41 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
4 mg
B6 vitamin:
3 mg
Összes folát:
37 µg
B12 Vitamin:
6 µg
A vitamin (RAE):
48 µg
E vitamin:
3 mg
D vitamin:
1 µg
C vitamin:
1 mg
K vitamin:
18 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
454.1 g

zsír

Összesen:
123.9 g
Telített zsírsav:
21 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
72 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
17 g
Koleszterin:
1340 mg

ásványi anyagok

Összesen:
20.5 g
Kalcium:
314 mg
Vas:
19 mg
Magnézium:
555 mg
Foszfor:
3832 mg
Kálium:
4816 mg
Nátrium:
10893 mg
Cink:
37 mg
Réz:
2 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
454 µg

szénhidrát

Összesen:
6.9 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
1515.7 g

vitaminok

Összesen:
0.2 g
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
4 mg
Niacin - B3 vitamin:
162 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
17 mg
B6 vitamin:
13 mg
Összes folát:
148 µg
B12 Vitamin:
25 µg
A vitamin (RAE):
192 µg
E vitamin:
14 mg
D vitamin:
4 µg
C vitamin:
6 mg
K vitamin:
72 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
21.4 g

zsír

Összesen:
5.8 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
3 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
63 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1 g
Kalcium:
14 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
25 mg
Foszfor:
180 mg
Kálium:
227 mg
Nátrium:
512 mg
Cink:
2 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
21 µg

szénhidrát

Összesen:
0.3 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
71.3 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
8 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
7 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
9 µg
E vitamin:
1 mg
D vitamin:
0 µg
C vitamin:
0 mg
K vitamin:
3 µg

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Imibá
Imibá / Imibá Mon, 2016-07-04 07:50

Csak egy plusz ötlet, én pároláskor egy fél doboz sört szoktam aláönteni, na akkor lesz az igazi. Mi szoktuk sokféleképpen is fűszerezni, magyarosan majorannával, de néha olaszosan, oregano, bazsalikom, rozmaringgal, plusz rákenek egy dl. chiliszószt is, attól még pikánsabb lesz. Kár a drága olívaolajat a szószba pazarolni, én egyszerűen lekenem a szárnyakat sima napraforgóolajjal, rászórom a fűszereket, utána ecsettel rásimítom őket. Ja, és fokhagymagerezdeket szúrkálok bele itt-ott. Lefóliázva párolom egy-másfél órácskát, majd rágrillezek... :)

Plucas
Plucas Sat, 2016-02-06 22:50

Kedves Bogi!
Köszönöm szépen a leírást, ez nagyon király. A pácba még tettem 1 kk kakukkfüvet, így a majoránna és a kakukkfű egymást kiegészítették, egyik sem lett karakteres. A finoman kizsírozott tepsit karikára vágott burgonyával (két sorosan) raktam ki, erre jött a husi. Nagyon finom köret lett, így azzal nem kellett külön foglalkoznom. Ettől függetlenül az alap recepted kitűnő, ha valaki az alapján készíti el, nem fog csalódni.

aantee
aantee / aantee Tue, 2014-02-04 15:23

A párom odáig volt érte, nagyon-nagyon ízletes lett. Zöldséges bulgurral ettük.

hajnalka.ferencz
hajnalka.ferencz Mon, 2012-10-01 20:30

Szia Mindenkinek!

Csatlakoznék az előttem pozitívan vissza jelzőkhöz! Isteni ez a kaja! Sütőzacsiban csináltam,180c°-on. Nagyon gyorsan kész lett.Köszönöm a receptet!

tenger
tenger / tenger Mon, 2011-04-11 18:44

Szeretném de egyszer (és utolszor) iszonyat zsíros lett sütőzacskóban sütve.
Tanács?

z1
z1 / z1 Mon, 2011-04-11 21:04

És még valami.
Bár a Bogi majorannát ír, de a majorannának egy kicsit "nehéz" az íze, illata ami miatt a hús olyan mintha büdös lenne.
Nem csak ez a fajta hús, hanem úgy általában.
A pulykának egyébként is eléggé "karakteres" az íze és talán nem biztos, hogy még rá is kell erősíteni.
Tehát bár nem tudod, hogy miért, de nagyon nem jó amit eszel.
Kivéve a különféle májaknál. ( ????????? )
Ezért én, ill. nálunk a szakácsok, oreganóval ízesítik a pulykát.
A többi fűszer az stimmel.
A véleményem, - mint már annyiszor - most is szubjektív!
Z.

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2011-04-12 06:22

Ez vicces lenne:)))))))) Dénes ki nem állhatja az oreganót és a majorannát nagyon szereti szárnyasokhoz.....Ki érti ezt?????:::))))

z1
z1 / z1 Tue, 2011-04-12 18:35

...mint a nejem.
Ő is utálja az oreganót...
...??????????????

z1
z1 / z1 Mon, 2011-04-11 20:31

...amúgy sütőzacskóban minden jobb, de minden más is egy kicsit.
Szokni kell, na!

z1
z1 / z1 Mon, 2011-04-11 20:14

Szia Tenger!
Ha úgy készítetted el , ahogy a Bogi leírta, akkor ez nem lehet ( ne ) zsíros.
Ha zacskós, ha nem.
Már a bolti, boltban árult "húspulykák" is táposak, zsírtalanok.
???????????????????????????
Z.

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2011-04-11 20:18

Sőt ez a fajta husi még a kiszáradásra is hajlamos!!!!
Legalábbis amivel én találkoztam.
Lehet Tenger háziból készítette....?

z1
z1 / z1 Mon, 2011-04-11 20:28

...a szárny egyébként is ált. zsírosabb a többi alkatrésznél, de hát nyilván nem volt sehova sem odaírva, hogy:
TUNKOLD FEL A KENYÉRREL AZ ÖSSZES ZSÍRT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Te Tenger!
Meg ne sértődj nekem itt most ezért:)))))))))))
Z.

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2011-04-11 19:56

Szia Tenger!
Nem kell sütőzacskó.Az a kis olaj amivel bekened tökéletesen elég rá.Én még alufóliát sem tettem rá.
Próbáld csak ki bátran így.Ha a sütőd régebbi típus akkor kezdheted alufóliával letakarva de félúton vedd le róla.Sok sikert!Üdv:Bogi

756
pulykahús 2 kg
2 ek
majoranna 1 ek
bors 1 kk
fokhagyma 5 gerezd
olívaolaj 1 dl