Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérbab pástétom recept

hozzászólások (5)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Réz
Kálium
Vas
Mangán

TOP Vitaminok

K Folát C B5

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
18.2 g

zsír

Összesen:
11.7 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
4 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g

ásványi anyagok

Összesen:
2.1 g
Kalcium:
204 mg
Vas:
9 mg
Magnézium:
151 mg
Foszfor:
240 mg
Kálium:
1436 mg
Nátrium:
68 mg
Cink:
3 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
10 µg

szénhidrát

Összesen:
48.3 g
Összes cukor:
2 g
Élelmi rost :
11 g

víz

Összesen:
30.1 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
310 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
193 µg
C vitamin:
17 mg
A vitamin (RAE):
47 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
72.9 g

zsír

Összesen:
46.8 g
Telített zsírsav:
6 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
18 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
4 g

ásványi anyagok

Összesen:
8.4 g
Kalcium:
814 mg
Vas:
34 mg
Magnézium:
601 mg
Foszfor:
959 mg
Kálium:
5744 mg
Nátrium:
275 mg
Cink:
11 mg
Réz:
3 mg
Mangán:
5 mg
Szelén:
40 µg

szénhidrát

Összesen:
193.3 g
Összes cukor:
9 g
Élelmi rost :
48 g

víz

Összesen:
120.3 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
1241 µg
E vitamin:
4 mg
K vitamin:
769 µg
C vitamin:
66 mg
A vitamin (RAE):
190 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
15.7 g

zsír

Összesen:
10.1 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
4 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g

ásványi anyagok

Összesen:
1.8 g
Kalcium:
174 mg
Vas:
8 mg
Magnézium:
130 mg
Foszfor:
208 mg
Kálium:
1237 mg
Nátrium:
58 mg
Cink:
2 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
8 µg

szénhidrát

Összesen:
41.6 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
10 g

víz

Összesen:
25.9 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
268 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
166 µg
C vitamin:
15 mg
A vitamin (RAE):
41 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Thu, 2010-11-18 12:08

Igen, az általad leírt ételt mi is ismerjük itt Baranyában, tört babnak hívjuk. Hasonlóan készül és hasonlóan fogyasztjuk+ egy kis ecetes hagymával tálaljuk. A fehérbab pástétomnál pont az a lényeg, hogy nincs benne rántás, így kicsit könnyebb, lazább. Ezt a változat a spanyolok tapasként fogyasztják.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-11-18 09:37

Ezt az ételt Erdélyben törtpaszulynak nevezik, annyi különbséggel, hogy mikor turmixoljuk egy kevéske vízzel amiben főtt felöntjük. Egy palacsinta sűrűségű és szép sima krémes lesz. Egy vékony rántást készítünk egy lábosban(mi a fokhagymát apróra vágva a rántás olajában meg futtatjuk) erre ráöntjük a kiturmixolt babot, jól elkeverjük és ha szükséges még a saját levéből még öntünk hozzá, hogy ne legyen
se híg se nagyon sűrű.Felforraljuk-a rántást nem vesszük le tűzről úgy dolgozunk-és készen is van.
Fő fogásnak ebédre kiváló, a hús fogyasztóknak ajánlom feltétnek sült hurkát, kolbászt.....
savanyúságnak csalamádé,savanyú káposzta.Kenyérrel eszik, de mi szoktunk sokszor kenyér helyet puliszkával fogyasztani szerintem fenséges.

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Thu, 2010-10-21 18:23

Szia Suslinc! Aki szereti hagyja benne, aki nem annyira nélküle pürésítse. (Én inkább az utóbbiakhoz tartozom, imádom a hagymát, de így egészben főve nem annyira:)

Suslinc
Suslinc Thu, 2010-10-21 16:17

Szia Tündér! A vöröshagymával mit csinálsz főzés után? Kidobod vagy a babbal együtt összetöröd?

360
fehérbab 30 dkg
petrezselyem 1 csokor
babérlevél 2 db
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 4 gerezd
olívaolaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majonéz 3 ek