r
Nosalty Logó

Citromos vöröslencseleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
klaukara
Citromos vöröslencseleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 325 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 975 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 57 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1439.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    1081 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    497 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3633 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 325 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4318 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    709 mg
  • Nátrium
    3244 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    446.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    472 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    242 micro
  • β-karotin
    1490 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    10899 micro
  • Lut-zea
    809 micro
Összesen 975 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    634 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 57 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát az olívaolajon az apróra vágott zöldpaprikával megfonnyasztjuk.
  2. Teszünk rá kevés pirospaprikát (vigyázva, nehogy leégjen!), és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot.
  3. Pár percig együtt pirítjuk őket, majd jöhet bele a paradicsom.
  4. Ha elfőtte a levét, beletesszük az alaposan megmosott lencsét, és felöntjük az alaplével. Sózzuk, és addig főzzük, amíg a lencse megfő (a vöröslencsét nem kell előző nap beáztatni, kb. fél óra alatt megfő).
  5. Tálaláskor ízesítjük kevés citromlével, és az asztalra tesszük a római köményt a mentával, hogy mindenki ízlése szerint fűszerezhesse. Én szeretem érezni, ahogy a római kömény és a menta illata összekeveredik, így bőségesen megszórom mindkettővel. Kínáljunk hozzá friss, foszlós kenyeret is! Aki jobban szereti a krémlevest, össze is turmixolhatja miután megfőtt a lencse.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16046
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 04.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
klaukara 27 recept

Nálunk Törökországban a leveseket különösen szeretik, levesező éttermek működnek mindenhol, amik általában a nap 24 órájában nyitva tartanak. Egy hosszúra sikeredett éjszaka után jót tesz betérni egy ilyen helyre... A receptet a családból kaptam, ezt az ételt minden török főzni tudó tudja. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!