r
Nosalty Logó

Citromos-narancsos habos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alkonyat
Citromos-narancsos habos süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 525 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4192 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 250 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 525 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.8 g

Zsír

  • Összesen
    199.8 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1621 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2910.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1192 mg
  • Nátrium
    699 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    543.5 g
  • Cukor
    320 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    548.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1839 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    998 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1797 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    202 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1557 micro
Összesen 4192 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához az összes hozzávalót jól összedolgozzuk.
  2. Egy tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, beleöntjük a masszát, és 180°-os előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróba!
  3. A kihűlt sütinek a közepét kivájjuk úgy, hogy maradjon alja és kb. 1 cm pereme.
  4. A krémhez lereszeljük a citromok héját, majd kifacsarjuk a narancs és a 2 citrom levét.
  5. Tojássárgákat és az egész tojást a kétféle cukorral fehéredésig verjük.
  6. Hozzáadjuk a keményítőt, majd gyümölcsök levét és a reszelt héját (a lének 2 dl-nek kell lenni, ha a gyümölcsök nem adják ki azt a mennyiséget, akkor vízzel kipótoljuk).
  7. Melegítsük lassan a krémet, folyamatosan kevergetve (hamar leég) sűrűsödésig, ekkor elkeverjük el benne a vajat.
  8. A citromos krémet beletöltjük a sütemény kivájt belsejébe.
  9. A habhoz a fehérjéket elektromos habverővel verjük habosra, de ne legyen kemény, ekkor kanalanként hozzáadjuk a porcukrot. Minden kanál után verjük a habot 1-2 percig, míg a hab fényes, kemény nem lesz.
  10. A végén belekeverjük a keményítőt is.
  11. Rákanalazzuk a habot a tortára, kis halmokba.
  12. 160°-on előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  13. A sütőben hagyjuk kihűlni, majd szeletelés előtt legalább fél órára kerüljön hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9337
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromos-narancsos habos süti
Alkonyat 83 recept

Ebben a hűvös időben sok teát iszunk, friss citrommal. Így mindig van itthon 2-3 citrom. Ezért kapóra jött ez a recept.:-)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk