r
Nosalty Logó

Almás pite 17. - amerikai

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lilian
Almás pite 17. - amerikai
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 984 kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3937 kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 247 kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.3 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 984 kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    163.5 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    623 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1086.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    586 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    589.1 g
  • Cukor
    291 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    693.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1389 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    498 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    479 micro
Összesen 3937 kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    68.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A 30 dkg lisztet, 2 dkg cukrot, ¼ teáskanál sót, 15 dkg vajat kis darabokban és 4 evőkanál jéghideg vizet összegyúrunk. A tésztát letakarva, 1 órára hűtőbe tesszük. A formát kivajazzuk.
  2. A tészta kétharmadát kerekre nyújtjuk, és kibéleljük vele a formát. Beszurkáljuk, majd hűtőbe tesszük (amíg elkészül a töltelék).
  3. Az almát megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, kimagozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. A sütőt 200 °C-ra melegítjük. A 10 dkg cukrot (függ az alma édességétől) és 3 dkg lisztet, a fahéjat és a szerecsendiót elvegyítjük, hozzáadjuk az almát, és a formába tesszük. A maradék vajat elosztjuk rajta.
  4. A maradék tésztát a forma méretére nyújtjuk, és befedjük vele a tölteléket. A tésztát a szélén összenyomkodjuk, és két 1 cm átmérőjű lyukat fúrunk a tetejébe.
  5. A tojássárgáját és a tejet elkeverjük, és megkenjük vele a tésztát. A sütőben (középen, légkeverésesnél 180 °C) megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 19747
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Könnyen, gyorsan, finomat sorozatból való a recept, a Klasszikus amerikai sütemények című részből. Ott 28 cs átmérőjű piteformát írnak, de mivel nekem (még) nincs ilyen, ezért a kapcsos (kicsit kisebb) tortaformában szoktam készíteni. Nagyon gyorsan elfogy. :) A töltelékbe kerülő cukor mennyisége függ az almától. Első alkalommal töményen édesre sikeredett, mivel az alma alapból édes fajta volt.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek