r
Nosalty Logó

Zacskós csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Jahin
Zacskós csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 419 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1678 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 60 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    698.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    448.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    710 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    2486 micro
  • β-karotin
    6723 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    390 micro
Összesen 419 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    102.7 g

Zsír

  • Összesen
    85.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2792.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1285 mg
  • Nátrium
    679 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.9 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1792.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2840 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    330 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    9942 micro
  • β-karotin
    26893 micro
  • β-crypt
    964 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1558 micro
Összesen 1678 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    359 micro
  • β-karotin
    971 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 60 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítjük a zöldségeket: a padlizsánt vastag karikára vágjuk, a kápiát hosszában negyedeljük, a fokhagymát gerezdekre szedjük, a többit egyben hagyjuk.
  2. A húst bedörzsöljük sóval, majd mindent kétfelé osztva (a kömény és a paprika kivételével) egy-egy sütőzacskóba pakoljuk, majd a szárított zöldfűszerekkel a zacskó tartalmát megszórjuk.
  3. A mellékelt összehúzó fóliával lezárjuk a tasakokat, majd tepsibe fektetjük egymás mellé mindkettőt.
  4. A zacskót pár helyen megszurkáljuk.
  5. 180 fokos sütőben sütjük 40 percig, ezalatt a zacskó felfújódik a gőztől, a benne lévő dolgok megpárolódnak.
  6. Felvágjuk a tasakok közepét hosszában és kinyitva még kb. 30 percig pirítjuk.
  7. Ebben a fázisban szórjuk a húsra a pirospaprikát és a köményt. Egyszer-kétszer saját szaftjával meglocsoljuk pirítás közben.
  8. Amikor csirke már szép színt kap: elkészült, tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 183
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 29258
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 30.

Ajánló

Extra köret: pezsgős párolt káposzta.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A csirke elkészítésének diétás változata, külön zsiradékot nem kell hozzáadni, a főétel és a köret egyben sül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!