r
Nosalty Logó

Trópusi zselétorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Trópusi zselétorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

piskótához

töltelékhez

zselés krémhez

Összesen 623 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

piskótához

töltelékhez

zselés krémhez

Összesen 3737 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

piskótához

töltelékhez

zselés krémhez

Összesen 128 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    587.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.8 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    263 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 623 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.8 g

Zsír

  • Összesen
    166.8 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    832 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3526 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    1358 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1257 mg
  • Nátrium
    563 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    503 g
  • Cukor
    383 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1706.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1290 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    414 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1123 micro
  • α-karotin
    311 micro
  • β-karotin
    1000 micro
  • β-crypt
    1581 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1599 micro
Összesen 3737 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

piskótához

töltelékhez

zselés krémhez

Elkészítés

piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük (kézi robotgép legmagasabb fokozata) a vízzel és a cukorral. Ezután belekeverjük a sütőporos lisztet. A fehérjét kemény, fénylő habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a lisztes, tojássárgás krémbe.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 20 perc). Ha kész, deszkára borítjuk. Kihűlés után csíkokra, majd kockákra vágjuk. Félretesszük.

töltelékhez

  1. A gyümölcsöknek lefejtjük a héját, a konzervananászt jól lecsepegtetjük. A mandarint gerezdjeire szedjük szét, a narancsot pedig fél cm-es körökre vágjuk, a banánt felkockázzuk.
  2. Egy tortaforma (nálam ez 22 cm átmérőjű) aljára tetszőleges mintát rakunk ki a narancskörökből és a mandaringerezdekből. A tortaforma széleihez narancsköröket tapasztunk. Ezután egyenletesen beleszórjuk a kockára vágott piskótát, rászórjuk az ananász- és banándarabokat, majd a maradék narancsot felkockázva és a maradék mandaringerezdeket is.

zselés krémhez

  1. A zselatint langyos vízbe tesszük, elkeverjük, és gyenge tűzön felforrósítjuk. Forrnia nem szabad! A tűzről levéve langyosra hűtjük.
  2. A tejfölt egy nagyobb üstbe öntjük, és elkeverjük a cukrokkal. Egy fazékban vizet forralunk, e fölé tesszük az üstöt, és kevergetve langyosra melegítjük a cukros tejfölt.
  3. A langyos zselatint hozzáöntjük a langyos, cukros tejfölhöz, és jól elkeverjük. Ezt a krémet ráöntjük a tortaformában lévő piskóta- és gyümölcskockákra. Óvatosan megrázogatjuk a formát, hogy mindenhová jusson a zselatinos tejfölből.
  4. 3-4 órára hűtőbe tesszük. Ezután a tortaformát tálra borítjuk. Lecsatoljuk róla a karimát, és kés segítségével, óvatos mozdulatokkal lefejtjük róla a tortaforma alját is. Ezután már tálalhatjuk, és szeletelhetjük!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 13377
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Trópusi zselétorta
Lizinka_ 591 recept

Könnyed, gyümölcsös finomság a trópusok ízletes gyümölcseiből.

Hozzávalók

piskótához

töltelékhez

zselés krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!