r
Nosalty Logó

Torta doktor módra - kakaósan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Mignon
Torta doktor módra - kakaósan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 512 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5110 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 211 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 512 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.7 g

Zsír

  • Összesen
    233.9 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    613 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2679.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    1166 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    1126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    645.5 g
  • Cukor
    215 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1726 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1694 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 5110 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 211 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A gesztenyemasszát kivesszük a fagyasztóból, és hagyjuk teljesen felengedni (kb. 2 óra).
  2. A kekszet robotgépben morzsásra daráljuk, majd összegyúrjuk a gesztenyével és a vajjal.
  3. Az így kapott masszát egy kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk.
  4. A pudingport és a cukrot elkeverjük 2 dl hideg tejjel. A maradék tejet felforraljuk, majd folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a pudingporos tejet és 1 percig forraljuk. Mikor kissé kihűlt, hozzáadjuk a vajat és simára keverjük a krémet.
  5. A krém felét a gesztenyés alapra öntjük, majd a babapiskótákat egyesével, pár másodpercre belemártjuk a kakaóba és a krémre rakosgatjuk.
  6. Óvatosan befedjük a maradék krémmel és 3-4 órára hűtőbe tesszük (akár egy éjszakára).
  7. Tálalás előtt a tejszínből habot verünk, mikor már kezd keményedni, hozzáadjuk a porcukrot is.
  8. A torta tetejére simítjuk a habot, levesszük a sütőforma szélét és tetszés szerint kakaóporral díszítjük.
  • Tepsi mérete: 22
  • Receptkönyvben: 431
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 33132
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 16.

Ajánló

Az eredeti recept tojássárgával is dúsította a krémet, de én ezt kihagyom, így is nagyon finom és nem kell izgulnom a nyers tojás miatt. A vaj mennyiségét pedig harmadára csökkentettem és ez is elégnek bizonyult.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lassan egy éve bukkantam rá Marton Leventének erre a receptjére, azóta rendszeresen készítem ezt a sütit, mert a családot rögtön rabul ejtette. Annyira harmonizálnak az ízek, hogy alig lehet betelni vele. Szerintünk ez az egyik legfinomabb sütés nélkül elkészíthető édesség.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek