r
Nosalty Logó

Töltött dagadó Lardee konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lardee
Töltött dagadó Lardee konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 1429 kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 8569 kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 384 kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    139.7 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    771.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    679 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1540 micro
Összesen 1429 kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    231 g

Zsír

  • Összesen
    838.5 g
  • Telített zsírsav
    311 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4630.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    945 mg
  • Nátrium
    2939 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1052.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    690 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    149 micro
  • K vitamin:
    350 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4073 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9242 micro
Összesen 8569 kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    415 micro
Összesen 384 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonna kb. felét csíkokra vágjuk, elkezdjük pirítani, majd rádobjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát és fokhagymát, az aprított gombát, a kis kockákra vágott főtt tojást, majd a metéltre vágott spenótot, végül a reszelt sajtot. Sózzuk, borsozzuk és szerecsendiót reszelünk rá. Kicsit összesütjük.
  2. Levesszük a tűzről és ha kicsit hűlt, beleütjük a nyers tojást is, és összekeverjük.
  3. A húst előkészítjük, sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a tölteléket, összeállítjuk, betekerjük bacon szeletekkel, és hústűvel összefogjuk.
  4. A tepsit kikenjük kókuszzsírral és belefektetjük a husit, pici vizet öntünk alá, mehet rá az alufólia, és mehet a sütőbe.
  5. Kb. 1,5 órát sütjük fólia alatt, olyan 180 C körül, majd ha levesszük a fóliát, 220-240 C-on sütjük tovább, amíg szépen meg nem pirul a szalonna.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5116
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 22.

Ajánló

Én hagymás tört krumplit adtam hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hirtelen jött ötlet... volt ez is, az is a hűtőben... kis maradék főtt tojás, fagyasztóban erdei gomba, sajt, vettem bébi spenótot és bacont... gondoltam, nem lehet rossz a kombináció... Hát mondanom sem kell, elfogyott az összes egy evésre :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!