r
Nosalty Logó

Tökös-mákos rétes nyírfacukorral

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
8zsuzsa8
Tökös-mákos rétes nyírfacukorral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 743 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2972 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1802 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    836 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    613 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    876 micro
  • β-karotin
    4450 micro
  • β-crypt
    3645 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 743 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    65.1 g

Zsír

  • Összesen
    189.8 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7208 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    3343 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    877 mg
  • Foszfor
    2133 mg
  • Nátrium
    760 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    279.8 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    558.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2453 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    3503 micro
  • β-karotin
    17798 micro
  • β-crypt
    14578 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 2972 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    267 micro
  • β-karotin
    1358 micro
  • β-crypt
    1112 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, a reszelő durva fokán lereszeljük. A sütőtököt a tejszínnel, cukorral felfőzzük, belekeverjük a mákot és a mazsolát, épp csak összerottyantjuk. Amíg hűl, a tejfölt és az olajat összekeverjük. A réteslapot nedves konyharuhára fektetjük. Az olajos tejföllel meghintjük az egyes lapokat, egymásra helyezzük. Egy réteshez 3-4 lapot használunk fel. A töltelék felét egy csíkban a réteslapra halmozzuk, a két szélétől 1-1 ujjnyi távolságra. A konyharuha segítségével feltekerjük. A két végét visszahajtva lezárjuk. Így járunk el a maradék lapokkal is. A kész réteseket sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük, megkenjük a tetejüket a tejfölös olajjal. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Hagyjuk kissé hűlni. Ferdén szeleteljük fel, szépen rendezzük tálra, szórjuk meg porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7280
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 23.

Ajánló

A boltokban kapható réteslap csomagok általában két rúd réteshez elegendőek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tökös-mákos rétes nyírfacukorral
8zsuzsa8 210 recept

A rétestészta egy adagja nagyon kevés szénhidrátot tartalmaz, így igen alkalmas cukorbetegek édességeinek elkészítésére. A mák magas szénhidráttartalmát pedig a sütőtök "lazítja". Olyan finom, hogy a család többi tagja is szívesen fogyasztja, legfeljebb ők a tányérjukon valódi porcukorral szórják meg a tetejét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!