r
Nosalty Logó

Svájci paradicsomos steak, zöldbabbal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Alice Von Black
Svájci paradicsomos steak, zöldbabbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Előkészítés

Elkészítés

Összesen 582 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Előkészítés

Elkészítés

Összesen 2324 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Előkészítés

Elkészítés

Összesen 172 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    570.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    107 micro
  • β-karotin
    636 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    986 micro
Összesen 582 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    112.4 g

Zsír

  • Összesen
    190.3 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    476 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2282.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    1174 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    903.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    328 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    526 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    430 micro
  • β-karotin
    2542 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    3944 micro
Összesen 2324 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    341 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Előkészítés

Elkészítés

Elkészítés

Előkészítés

  1. A megmosott, leszárított hátszínszeleteket sóval, borssal ízesítjük, bekenjük paradicsompürével, meglocsoljuk olajjal, majd lefóliázva 1 éjszakára hűtőbe tesszük, pácolódni. (Ha szükséges, a hátszínszeleteken lévő fehér inas hártyát éles késsel óvatosan fejtsük le.)
  2. A körethez a megtisztított zöldbabot 2-3 centis darabokra vágjuk, sós vízben roppanósra főzök, leszűrjük, lecsepegtetjük.
  3. A forró vajon a zúzott fokhagymát megfuttatjuk, rászórjuk a zöldbabot, és magas tűzön összeforgatjuk.
  4. Végül a hátszínszeleteket forró serpenyőben, a saját pácolóolajukkal pirosra sütjük, ki hogy szereti, angolosra, médiumra vagy teljesen átsültre. (A találás és a sütés között teljen el a legkevesebb idő. Úgy a legfinomabb a steak. :) )
  5. Tálaláskor a fokhagymás zöldbabot tányérra halmozzuk, és mellé fektetjük a frissen sült paradicsomos steaket.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 938
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 07.

Ajánló

Érdemes jó minőségű húst szerezni. Fagyasztott zöldbab is megfelelő.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Svájci paradicsomos steak, zöldbabbal
Alice Von Black 1 recept

Az első karácsonyi vacsorámra készítettem el. Valami különlegeset szerettem volna. A családnak annyira ízlett, hogy karácsony után 1-2 nappal még egyszer kérték, csináljam meg. 

Hozzávalók

Előkészítés

Elkészítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!