r
Nosalty Logó

Supangle torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Supangle torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A 16 cm-es kerek fehér piskótához

A supangle krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 988 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A 16 cm-es kerek fehér piskótához

A supangle krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 5922 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A 16 cm-es kerek fehér piskótához

A supangle krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 253 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    54.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    863.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.6 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 988 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.1 g

Zsír

  • Összesen
    327.7 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    804 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5178.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1664 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    765 mg
  • Foszfor
    1650 mg
  • Nátrium
    897 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    651.8 g
  • Cukor
    431 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1019 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    997 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    837 micro
Összesen 5922 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

A 16 cm-es kerek fehér piskótához

A supangle krémhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A 16 cm-es kerek fehér piskótához

  1. A piskótát megsütjük. Ehhez a (16 cm-es) tortaformát kivajazzuk, és méretre vágott sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
  2. A tojások fehérjéből a sóval lágy, majd a porcukrot is hozzáadva kemény habot verünk. Óvatosan beledolgozzuk a tojássárgákat és a citromhéjat is, majd beleforgatjuk az átszitált lisztet.
  3. A masszát az előkészített tortaformába simítjuk, és megsütjük (tűpróba). A kész kerek piskótát 3 lapra vágjuk.
  4. Az alsó szintet megkenjük az (akár előző nap) előkészített supangle krém egyharmadával, megszórjuk a durvára tört törökmogyoró harmadával, majd, ha úgy tetszik, rákenjük a tejszínhab harmadát is.
  5. Ráhelyezzük a következő lapot és megismételjük az előzőeket, majd a 3. lappal befedjük.
  6. Összekeverjük a megmaradt harmad supangle-t (2 ek kivételével!) 2-3 ek tejszínhabbal, ezzel vonjuk be a tortát kívülről, majd egyszerűen a teteje közepére halmozzuk a megmaradt habot.
  7. Habnyomó vagy egyszerűen, ahogy én is tettem, 2 kiskanál segítségével formázott kis supangle adagokkal díszíthetünk körben, majd megszórjuk a megmaradt tört mogyoróval.
  8. Hűtőbe tesszük pár órára, hogy kicsit összedermedjen, ezután már szépen szeletelhető is. A tejszínhab miatt 2 napnál tovább inkább ne őrizgessük! Tessék gyorsan megenni! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 16
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 16939
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 23.

Ajánló

A tejszínhab a rétegek közül kihagyható, ekkor kicsit töményebb, csokisabb tortát kapunk. Ha Hulalát használunk, mival az önmagában is édes, plusz cukor hozzáadást nem igényel!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amint tegnap elkészült a supangle krém, méghozzá tetemes mennyiségben (nem véletlenül), tudtam, bizony nem hagyhatom ki az alkalmat, hogy egy ütős csokoládétortát készítsek a hétvégére. Ilyen köntösben bizony már kevésbé csokifanatikus férjemet is levette lábáról a történet. Durvára tört törökmogyoróval hintve, csak, hogy stílusosak maradjuk, könnyű tejszínhabbal rétegezve, puha piskótatorta lapok között.

Hozzávalók

A 16 cm-es kerek fehér piskótához

A supangle krémhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!