r
Nosalty Logó

Sertésszűz-nyársak saslikmártással

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Sertésszűz-nyársak saslikmártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
grill
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A mártáshoz:

A nyársakhoz:

Összesen 456 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A mártáshoz:

A nyársakhoz:

Összesen 1370 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A mártáshoz:

A nyársakhoz:

Összesen 101 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1632.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    877 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    781 micro
  • β-crypt
    195 micro
  • Likopin
    3343 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 456 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.2 g

Zsír

  • Összesen
    69.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    457 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4896.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1738 mg
  • Nátrium
    2631 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    716.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    558 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    2342 micro
  • β-crypt
    586 micro
  • Likopin
    10030 micro
  • Lut-zea
    503 micro
Összesen 1370 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    742 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

A mártáshoz:

A nyársakhoz:

Elkészítés

A mártáshoz:

  1. A mártáshoz a hagymát meghámozzuk, mossuk, először félbe, majd vékony szeletekre vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
  2. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, kb. 3 percig dinszteljük. A sűrített paradicsomot hozzákeverjük, és további 2 percig pirítjuk. Megszórjuk a kétféle paprikával, kevés alaplét öntünk hozzá, és elkeverjük.
  3. Hozzáöntjük a maradék alaplevet és felfőzzük. Hozzáadjuk a ketchupot. Sóval, borssal és a saslik fűszerkeverékkel ízesítjük. Lefedve, alacsony hőmérsékleten közben meg-megkevergetve kb. 20 percig főzzük.
  4. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, 6 érmére vágjuk, amelyeket enyhén ellapítunk. A paprikát megmossuk, 9 egyforma darabra vágjuk. A baconszeleteket feltekerjük. A nyársakra váltakozva 1 darab paprikát, 1 bacontekercset, 1 szűzérmét, 1 paprikát, 1 bacontekercset, 1 szűzérmét és 1 paprikadarabot szúrunk. A nyársakat sóval, borssal fűszerezzük.
  5. Egy grillserpenyőben az olajat felhevítjük, a nyársakat belehelyezzük, 1 percig sütjük, majd megfordítjuk, és további 1 percet sütjük.
  6. A nyársakat a mártásba helyezzük, lefedve további 5 percet főzzük, majd a nyársakat megfordítjuk, és fedő nélkül további 5 percet főzzük.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 534
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rablóhús egy kicsit másként.

Hozzávalók

A mártáshoz:

A nyársakhoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!