r
Nosalty Logó

Sajtos-zöldséges rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Az ördög szakácsnője
Sajtos-zöldséges rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 559 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3347 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1247.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    889 micro
  • β-karotin
    2364 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    1566 micro
Összesen 559 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    151.9 g

Zsír

  • Összesen
    103.4 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7487 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    362 mg
  • Kálcium
    2279 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    540 mg
  • Foszfor
    2461 mg
  • Nátrium
    1795 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    456 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1585.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2342 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    212 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1534 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    939 micro
  • α-karotin
    5332 micro
  • β-karotin
    14183 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    9264 micro
  • Lut-zea
    9395 micro
Összesen 3347 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    221 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    385 micro
  • Lut-zea
    390 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szokásos módon kifőzzük a tésztát.
  2. A megtisztított zöldségeket feldaraboljuk. Karikára vágjuk a padlizsánt,cukkinit, hagymát, répát, a többit kockára.
  3. Folyamatos keverés mellett kevés olívaolajon kb. 6-8 percig pároljuk a hagymát, padlizsánt, cukkinit és répát, kb. 1 dl víz hozzáadásával.
  4. Amint ezek megpuhultak, hozzáadjuk a paradicsomot és paprikát is.
  5. Most következik a fűszerezés: 2 tk oregano, 2 tk bazsalikom, só, bors ízlés szerint. Jól elkeverjük, majd 5 percig fedő alatt pároljuk, vigyázzunk, le ne égjen!
  6. A leszűrt tésztát a főzőlábasban összekeverjük a zöldségekkel, és a fele sajtot belereszeljük, majd elkeverjük.
  7. Az egészet jénai sütőtálba tesszük, és jó vastagon sajtot reszelünk rá.
  8. Betesszük a sütőbe, és grill lángon 8-12 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 946
  • Tegnapi nézettség: 25
  • 7 napos nézettség: 183
  • Össznézettség: 183825
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos-zöldséges rakott tészta
Az ördög szakácsnője 36 recept

A kedvenc grillezett zöldségreceptemet akartam elkészíteni, de gombát nem találtam itthon, és valamiért tésztára vágytam. Meg így kombinálva laktatóbb is. Így született meg ez a finom vacsora, és megint sikert arattam vele. Igaz, a férfinépek hiányolták belőle a húst, de néha ilyen is kell! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!