r
Nosalty Logó

Püspökkenyér karácsonyra 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
koszider
Püspökkenyér karácsonyra 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 619 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 6200 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 339 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.9 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 619 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.2 g

Zsír

  • Összesen
    258 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    1720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4727.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    779 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    531 mg
  • Foszfor
    2153 mg
  • Nátrium
    980 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    899 g
  • Cukor
    588 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    453.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1558 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    1282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1478 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    842 micro
  • β-crypt
    185 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2275 micro
Összesen 6200 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 339 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A diót durvára összevágjuk, a darabosvegyes aszalt gyümölcsöt, a lekvárt és a csokoládét mazsola méretűre felaprítjuk.
  2. A mazsolát és a szikkadtabb gyümölcsöket pár percre meleg vízbe beáztatjuk, majd leszűrjük.
  3. A belevaló finomságokat egymással és2 kanál liszttel jól összekeverjük. Úgy számoljunk, hogya "töltelék" összesen kb. 70-75 dkg legyen.Minél többfélét használunk, annál zamatosabb lesz a püspökkenyerünk.
  4. 2 db püspökkenyér-formát alaposan kikenünk margarinnal, és meghintjük liszttel.
  5. Már most begyújthatjuk a sütőt, mert ettől kezdve felgyorsulnak az események.
  6. A tojások fehérjét kemény habbá felverjük.
  7. A tojások sárgáját kikeverjük előbb a cukorral, majd a lágy vajjal.
  8. Ebben 2-3 adagban elkeverjük a sütőporos lisztet, legvégül a tojáshabot. Eddig a mixer habverő fejével is dolgozhatunk.
  9. Legvégül könnyedén összevegyítjük a tésztaalapota vegyes gyümölcskeverékkel.
  10. A sűrűn folyó, ragacsos tésztát a két forma között elosztjuk, eligazítjuk.
  11. A sütit aranybarnára, készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzuk, hogy átsült-e.
  12. A süti szélét késselelválasztjuk a formától és egyszerűen deszkára kiborítjuk. Kihűtjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x11x7
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 174
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 27170
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 27.

Ajánló

Ajándéknak is tökéletes! Alufóliába csomagolva hetekig eláll, és egyre zamatosabb lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Püspökkenyér karácsonyra 4.
koszider 91 recept

Sajnálom, a felvágott szeletekről most nem kaptok fotót, de karácsonyig még újra megsütöm, akkor pótolni fogom. Ez az adag most a kedvesemnek készült, aki holnap behajózik, és az ünnepek alatt a tengeren lesz. Ezt csomagolom neki, hogy Szenteste legyen nála valami, ami az otthonra emlékezteti. Fogalmam sincs, merre fog akkor épp bolyongani. Azt hiszem, kicsit sósra sikerült, mert belezokogtam a lisztbe. Ez az adag 2 darab püspökkenyér-formára van méretezve, ami szögletes és nem bordázott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!