r
Nosalty Logó

Pöttyös vagdalt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
witch
Pöttyös vagdalt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A fasírthoz

A töltelékhez

Összesen 381 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A fasírthoz

A töltelékhez

Összesen 2279 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A fasírthoz

A töltelékhez

Összesen 120 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1750.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    1106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2952 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 381 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    230.2 g

Zsír

  • Összesen
    90.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10503.1 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    2665 mg
  • Nátrium
    6639 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1334 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1887 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    983 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17712 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    863 micro
Összesen 2279 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    341 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    382 micro
  • β-karotin
    911 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

A fasírthoz

A töltelékhez

Elkészítés

A fasírthoz

  1. A fasírt hozzávalóit összegyúrjuk.
  2. Egy tégla alakú tepsibe belerakjuk a hús 1/3-át, rárakjuk a három fehérrépát. A következő réteg a maradék fasírt fele, amit jól nyomkodjuk le a répák körül. A sárgarépák következnek, amit szintén befedünk hússal és alaposan lenyomkodjuk, hogy sütés közben ne nyíljon szét a fasírt.
  3. Előmelegített sütőben megsütjük.
  4. Fontos, hogy hagyjuk jól kihűlni, mert csak akkor tudjuk szépen szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x10x7
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2904
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 02.

Ajánló

Bármilyen körettel, amit fasírthoz szoktunk készíteni, de szendvicsnek is kiváló.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsos ételeket amikor készítek, gyakran kicsontozom, de a csontot sajnálom kidobni és gyűjtögetem a fagyasztómban. Mikor már nagyon sok összegyűlik, akkor levest főzök belőle, de ez kicsit más. Felrakom például reggel és egész nap a tűzhely hátsó lapján gyöngyözik, ebben van pár darab nagyobb répa meg fűszerek. Valakitől hallottam, hogy marhasültet készít így, de ő nyers répákat rak bele. Abban van ideje megpuhulni, de én gyorsabban akartam elkészíteni, ugyanolyan mutatós sültet. A nyers, reszelt krumplit pedig valamelyik receptnél olvastam, azt is ki akartam próbálni. Szóval ez mindenféleképpen egy "kísérleti" recept. Nagyon jó szaftossá tette.

Hozzávalók

A fasírthoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek