Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pirított tészta 2. - marhahúsos recept

hozzászólások (10)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 925 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 2 adag *

összesen: 1849 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 174 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kicsivik
kicsivik / kicsivik Tue, 2011-03-22 20:11

Hű, erről eszembe jutott egy hasonló sztori. Kínai szerencsesütit sütöttem, és biztos ami biztos, kóstolás előtt felhívtam mindenki figyelmét, hogy egy cetlit fog találni benne. Ennek ellenére persze volt aki papírostól megrágta és lenyelte a falatot... Aztán nem győztük a hátát lapogatni. 8)

kicsivik
kicsivik / kicsivik Tue, 2011-03-22 18:42

Kedves Jucc,
Jogos, a fedő alatt párolás mindenképp jót tesz a marhának, és tényleg egészségesebb, mint a sertés. Múltkorában a saját ügyetlenségem miatt lett a "porhanyós marhacsíkok roppanós zöldségek"-ből épp az ellentettje, azaz roppanós marhacsíkok porhanyós zöldségekkel. 8) De azért lecsúszott - éhes ember nem válogat! 8) További jó főzőcskézést!

Szalko
Line / Szalko Tue, 2011-03-22 20:00

Köszi Kicsivik, éhes ember tényleg nem válogat. Anyukám olyan éhes volt hogy egészbe bekapott egy kis pogácsát, de rosszul lett utána. Persze, hogy rosszul lett mert Luca pogácsát evett, ami azt jelenti hogy pénzt raknak a pogiba, csak aki megkínálta anyut nem mondta el neki, úgyhogy egy 20 ft-ost is lenyelt.

Évi.76
Zsirai Éva / Évi.76 Tue, 2011-03-22 11:05

Én most készítettem el ezt a fogást és szerintem nagyon jó. Én tettem hozzá apróra vágott gombát és krumplit is, plusz 4 gerezd zúzott fokhagymát.
Köszi a receptet! :)
További szép napot!

Szalko
Line / Szalko Tue, 2011-03-22 12:01

Szia Evi !
Örülök, hogy jól sikerült Neked, és vittél bele plusz fantáziát, köszi a kommentet Neked is szép napot !
Jucc

kicsivik
kicsivik / kicsivik Mon, 2011-03-21 22:45

szia Szalko!
... fogyasztható. Ha bele nem törik a fogad. Csak azért vagyok kicsit szkeptikus, mert egyszer már megjártam egy gyors kínai recepttel. A marhahúsnak nem elég a pirítás ahhoz, hogy megpuhuljon. Több időt igényel, mint a sertés. De ha valaki szereti az "al dente" husit, hát egészségére.

Szalko
Line / Szalko Tue, 2011-03-22 02:28

Szia!
Nem fog beletörni a fogad, a tészta beszívja a vizet már puhul plusz még öntesz rá kicsit, benne hagyod a serpenyőbe teljesen jó lesz. Senki nem mondta hogy csak pár percig legyen a tűzön a husi addig kavargasd míg neked meg nem felel, egészségesebb mint a sertés.

925
spagetti tészta 30 dkg
olívaolaj 3 ek
darált marhahús 30 dkg
káposzta 10 dkg
lila hagyma 1 kis fej
szójaszósz 100 ml
1 csipet
bors 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
víz 2 dl