r
Nosalty Logó

Pikáns kelbimbó köret

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Pikáns kelbimbó köret
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 318 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1271 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1172.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    192 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    400 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1040 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3579 micro
Összesen 318 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.4 g

Zsír

  • Összesen
    78 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4689.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    1593 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1356 mg
  • Nátrium
    1415 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    850.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    741 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    770 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1602 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    574 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    389 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    4162 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14315 micro
Összesen 1271 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1150 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a kelbimbókat, megmossuk, majd forró, sós vízben kb. 15 percen keresztül "roppanósra" megpároljuk. A sós vízben hagyjuk egy darabig állni, majd szűrőbe borítva hideg vízzel hirtelen lehűtjük.
  2. Közben a salottát hosszában kettévágjuk, és felkarikázzuk, a fokhagymát pedig apróra kockázzuk.
  3. A vajat egy nagy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a hagymákat, és kevergetve, pirítás nélkül megpároljuk. Ha szükséges, pici vízzel lazítsuk.
  4. Amikor ezzel elkészültünk, a kelbimbókat beleborítjuk, és rázogatva, óvatosan meg-meg keverve felforrósítjuk ezeket, ha picit megpirul, akkor jó.
  5. A crème fraîche, az olívaolaj és a mustár keverékét hozzáadjuk, és összeforraljuk. Borsozzuk és sózzuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 144
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 34344
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 13.

Ajánló

A recept reszelt parmezánt ajánl hozzá, ami nagyon finom, de én készítettem vajban pirított zsemlemorzsát is, ezzel szórtam meg tálaláskor, a sajtot pedig külön tálkában kínáltam. A mustár is ízlés dolga: nagyon megdobja, de az 1 ek., ami a receptben állt, nekem soknak tűnt, ezért csak 1 tk.-t kevertem össze a créme fraiche-vel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pikáns kelbimbó köret
Marti48 317 recept

Kicsit körülnéztem főzős oldalakon, mert szerettem volna a rakott variáció helyett valami mást kipróbálni. A darált húst egybesült fasírtnak készítettem el, jó lett ez a kombináció, bár ezt a receptet markáns sült húsokhoz ajánlották pl. pulyka, bárány vagy vadhús. Szerintem még önmagában is finom, friss baguettel pl. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!