r
Nosalty Logó

Narancsos-tejfölös torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Narancsos-tejfölös torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tésztához:

Töltelékhez:

Krémhez:

Összesen 1093 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tésztához:

Töltelékhez:

Krémhez:

Összesen 4367 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tésztához:

Töltelékhez:

Krémhez:

Összesen 146 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    822 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.9 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    410 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    396 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    469 micro
Összesen 1093 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.7 g

Zsír

  • Összesen
    153.4 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    953 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3287.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1173 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1216 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    667.5 g
  • Cukor
    463 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1639.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1250 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    404 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    417 micro
  • Kolin:
    682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1079 micro
  • α-karotin
    335 micro
  • β-karotin
    1033 micro
  • β-crypt
    1584 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1877 micro
Összesen 4367 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Tésztához:

Töltelékhez:

Krémhez:

Elkészítés

Tésztához:

  1. A tojásokat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lisztben elkevert szódabikarbónát.
  2. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.(Kemény tésztát fogunk belőle kapni, amikor megsül.)
  3. A kihűlt tésztát 1.5x1.5 cm-es kockákra vágjuk.

Töltelékhez:

  1. A megpucolt narancsot szeletekre vágjuk, az ananászt és a banánt kockára, a megpucolt mandarint gerezdekre bontjuk.
  2. Egy kerek tortaforma oldalát kirakjuk narancskarikákkal, alját mandarin cikkekkel és naranccsal.
  3. Beleszórjuk a tésztakockák és a gyümölcsdarabok felét, öntünk rá annyi tejfölös krémet, ami ellepi, majd ismét tészta, gyümölcsök és a maradék krém.
  4. Folpackkal befedjük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap eltávolítjuk róla a fóliát, és tálcára borítjuk (narancsos réteg van felül).

Krémhez:

  1. A zselatint 1 dl vízbe áztatjuk, hogy megduzzadjon. Annyit melegítünk rajta, hogy feloldódjon, és hagyjuk kihűlni.
  2. A tejfölt kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a zselatint.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3635
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos-tejfölös torta
Salamon Csilla 1202 recept

Narancskarikák helyett félbevágott ananászszeletekkel is elkészíthető. Legközelebb így készítem el.

Hozzávalók

Tésztához:

Töltelékhez:

Krémhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!