r
Nosalty Logó

Narancsos-fahéjas csigafenyő

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Narancsos-fahéjas csigafenyő
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 653 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 3272 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 302 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 653 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.8 g

Zsír

  • Összesen
    88 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2549.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    780 mg
  • Nátrium
    991 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    537.2 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    652 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    615 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    427 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 3272 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

Tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a mézet, a tojást és a margarint.
  3. Alaposan kidagasztjuk.
  4. Meleg helyen, egy konyharuhával letakarva 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

Töltelékhez

  1. Egy tálkába kanalazzuk a cukrot, majd hozzáadjuk a fahéjat és a szegfűszeget. Jól összeforgatjuk.
  2. A narancsot alaposan megmossuk, és szárazra töröljük.
  3. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, és 0,5 cm vastagra, téglalap alakúra elnyújtjuk.
  4. Lekenjük az olajjal. Megszórjuk a fűszeres cukorral. Ráreszeljük a narancs héját. Óvatosan, a fehér rész ne kerüljön bele.
  5. A tészta hosszabbik oldaláról kezdve szorosan feltekerjük. 1,5-2 cm vastag csigákat vágunk le.
  6. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk úgy, hogy a feltekert rúd levágott vége lesz a fenyőfa törzse, majd az első sor 5 csigát tartalmaz, amik egymás mellet sorakozva alkotják a fenyőfa legszélesebb alsó részét.
  7. Majd erre a sorra, a csigák közé téve négy tekercset rakunk, és minden következő sor 1-el kevesebb csigát tartalmaz. Így összesen 16 csigára van szükségünk.
  8. A sütőt előmelegítjük. A fenyőfát 25 percig még kelesztjük.
  9. Előmelegített sütőbe tolva 25 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38*30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1557
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 26.

Ajánló

Akár gasztro ajándéknak is kiváló.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos-fahéjas csigafenyő
Andi80_ 380 recept

Mondanom sem kell, a kelt tészták a gyengéim. Legyen az sós vagy édes, ha elkap a kelt tészta láz, nincs mit tenni, neki kell állnom dagasztani, és megalkotni a gondolataimban már összeállt finomságot. Az elmúlt karácsony is inspirált, mind formában, mind illatban. Igazi ünnepi kalács lett. A fahéj, a narancs és a szegfűszeg intenzív illata belengte az egész lakást, mind a készítés, mind a sütés során.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek