r
Nosalty Logó

Mustáros lazac

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
sajtimádó
Mustáros lazac
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Lazac

Köret

Összesen 585 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Lazac

Köret

Összesen 1171 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Lazac

Köret

Összesen 160 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    754.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    653 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    624 micro
  • β-karotin
    1587 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    665 micro
Összesen 585 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    71 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1509.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    944 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    510.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    421 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    1305 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    1248 micro
  • β-karotin
    3174 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1330 micro
Összesen 1171 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    178 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    170 micro
  • β-karotin
    433 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Lazac

Köret

Elkészítés

Lazac

  1. A lazacot leöblítjük, leszárítjuk egy papírtörlővel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd jól bekenegetjük dijoni mustárral. Hagyjuk egy kicsit pihenni addig, míg a körettel bajlódunk.
  2. Felforrósítjuk az olajat, majd beletesszük a lazacot. Minden oldalát kb. 1 percig pirítjuk, majd felére vesszük a hőfokot és fedő alatt sütöm 2-2 percig a vastagabb oldalain. Így nem szárad ki.
  3. Ha jó az időzítésünk, akkor egyszerre készül el a rizzsel és már tálaljuk is egy kis citrommal.

Köret

  1. Míg a lazac pihenget, addig szépen elkészítjük a rizst a szokásos módon. Én szeretem a hagyományos 20 perces rizst, a gyors változatok helyett.
  2. Amikor a rizs már 10 perce fődögél a levében, belehajigáljuk a zöldséget és hagyjuk, hogy szépen megpárolódjon.
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 5899
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mustáros lazac
sajtimádó 18 recept

Na ez az a recept, amit még fagyasztott halból is jól meg lehet csinálni. Én ha tehetem, akkor frissen veszem, ami nem jelent nagy gondot itt a tengerparton. De a recept elbírja a fagyasztott verziót is. 

Hozzávalók

Lazac

Köret

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!