r
Nosalty Logó

Mikrós bögrés fahéjas csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hajnal Stefi
Mikrós bögrés fahéjas csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Máz

Összesen 706 kcal
  • 7% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Máz

Összesen 706 kcal
  • 7% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Máz

Összesen 319 kcal
  • 7% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    872.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 706 kcal
  • 7% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    872.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 706 kcal
  • 7% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 319 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Máz

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet a tejet és a sütőport gyúrjuk össze, és addig dolgozzunk rajta, míg egy homogén szinte hófehér tésztagolyót nem kapunk.
  2. Egy kis liszttel nyújtsuk ki a tésztát. Hosszúkás tésztacsíkot kell kapjunk, ami kb. 15 cm x 40 cm-es.
  3. A kinyújtott tésztára szórjuk rá a cukrot és a fahéjat. Hajtsuk be kb. 2-2 centire a tészta hosszabb oldalait, majd a rövid oldallal kezdve tekerjük fel a csigát. Állítsuk bele egy kb, 2,5-3 dl-es bögrébe, majd locsoljunk rá egy kis olajat, hogy könnyeben kicsússzon a bögréből.
  4. Tegyük a mikróba közepes fokozaton kb. 2 percre.
  5. Míg forog a mikróban a süti, keverjük ki a mázat, ami porcukorból, tejből és olvasztott vajból áll. Csúsztassuk ki a bögréből a csigát, és csorgassuk rá a tetejére a mázat.
  • Sütés ideje: 2 perc
  • Receptkönyvben: 677
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 81
  • Össznézettség: 80876
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mikrós bögrés fahéjas csiga
Hajnal Stefi 15 recept

Nincs kedved sütőt melegíteni és bonyolult tésztákkal vesződni, de megtetszett egy Instagram képen gőzölgő fahéjas csiga? Készíts otthon, 5 perc alatt a mikróban hasonlót!

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Máz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!