r
Nosalty Logó

Körtés-barackos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Friedrich Antal
Körtés-barackos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Linzer tészta

Töltelék

Sütés

Összesen 521 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Linzer tészta

Töltelék

Sütés

Összesen 4161 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Linzer tészta

Töltelék

Sütés

Összesen 229 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 521 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    175.8 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1716.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    411 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    741 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    622.9 g
  • Cukor
    327 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    876.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1733 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1497 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    2765 micro
  • β-crypt
    141 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 4161 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    94.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

Linzer tészta

Töltelék

Sütés

Elkészítés

Linzer tészta

  1. Az alapanyagokat összedolgozzuk egyneművé. FONTOS az arány 3:2:1 liszt, vaj, cukor.

Töltelék

  1. A körtét tisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk.
  2. A barackot diónyi darabokra daraboljuk, az aszalt szilvát vékony csíkokra vágjuk.
  3. A citromhéjat lereszeljük, a levét rányomjuk, cukorral az egészet összekeverjük.

Sütés

  1. Formába kinyújtjuk a tészta felét. 180 C fokon sütjük 10 percig.
  2. Kihűtjük, és a tölteléket beletesszük.
  3. A tészta másik felét ráhelyezzük, és villával több helyen átszúrjuk, hogy a sütés közben keletkezett gőzök távozni tudjanak.
  4. A tojást felverjük, és lekenjük a tésztát.
  5. 180 C fokon 35 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x35x4
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1614
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Körtés-barackos pite
Friedrich Antal 76 recept

Pite kísérleteim egyik eredménye lett.

Hozzávalók

Linzer tészta

Töltelék

Sütés

Címlapról ajánljuk