r
Nosalty Logó

Kelbimbóleves pirított baconnel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Tomatotree
Kelbimbóleves pirított baconnel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 439 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1318 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1962.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    1557 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    427 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1432 micro
Összesen 439 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    98.4 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5887.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    686 mg
  • Nátrium
    4672 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    520.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    411 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    236 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    482 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1282 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4296 micro
Összesen 1318 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 5 szelet bacont kockára vágunk, majd feltesszük pirítani. Ha nem sül ki belőle elegendő zsiradék, akkor egy kis vajjal pótoljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Együtt tovább pirítjuk, majd a kelbimbót is rádobjuk és jól összeforgatjuk.
  2. Fűszerezzük borssal, köménnyel, és felöntjük az alaplével. Ha szükséges, utánsózzuk. A kelbimbót puhára pároljuk. A tejszínben elkeverjük a keményítőt, merünk hozzá a meleg levesből, így kiegyenlítjük a hőmérsékletet, hogy ne csomósodjon, majd lassan visszacsurgatjuk a levesbe a tejszínes habarást. Összeforraljuk, és tálalhatjuk.
  3. A maradék baconszeleteket félbevágjuk, és zsiradék nélkül teflon serpenyőben mindkét oldalukon pirosra sütjük. Ha kicsit kihűltek, nagyon finom, ropogósak lesznek.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 160
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9058
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 21.

Ajánló

A maradék húslevest mindig lefagyasztom, remek alaplé. Ha nincs kéznél, akkor természetesen vízzel és leveskockával is helyettesíthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kelbimbóleves pirított baconnel
Tomatotree 262 recept

Kicsit különleges, tartalmas leves.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!